Spring til indhold
Nyhed

NEFOS - Netværk for selvmordsramte, modtager Ildsjæleprisen 2010

29-09-2010

Elene Fleicher, formand i NEFOS, var tydeligvis både glad og rørt, da hun på foreningens vegne modtog prisen som en anerkendelse af deres arbejde.”Jeg er glad og stolt af at stå her og være udvalgt til at modtage prisen blandt så mange andre ildsjæle” sagde hun og benyttede lejligheden til at takke for et godt samarbejde med fagfolk fra Klinik for selvmordstruede.

Valget faldt på NEFOS, fordi de træder til over for pårørende, hvor det offentlige Danmarks tilbud om hjælp typisk er rettet mod den selvmordstruede. Foreningen styrker livskvaliteten og trivslen for efterladte og pårørende til selvmordstruede og forebygger at familier går i opløsning. Desuden har foreningen i foråret iværksat et mentorprojekt, der skal inddrage voksne mentorer for børn og unge, der har oplevet selvmord blandt deres nærmeste.

Frivillighed – et af fremtidens svar
I sin velkomsttale roste rådmand Jane Jegind de unikke egenskaber ved frivilligt arbejde
- Det frivillige arbejde kan noget, som det ’offentlige’ - kommunen ikke kan. Det er et tilbud fra ét menneske til et andet, et frivilligt møde i øjenhøjde. Jane Jegind udtrykte endvidere, at hun ser det frivillige sociale arbejde som ét af svarene på de udfordringer, velfærdssamfundet står overfor i fremtiden.

Netværk og fest
I år var der hele 12 indstillede organisationer og foreninger til prisen. Fælles for dem er, at de knokler ganske frivilligt, og at arbejdet bærer lønnen i sig selv for dem. Mange frivillige benyttede lejligheden til at udveksle erfaringer og udvide deres netværk.  Underholdningen blev i år leveret af Odense Internationale Musikteater, der med deres show ”Out of CTRL” gjorde festdagen endnu festligere.


Stafet og skulptur
Modtageren af årets ildsjælepris fik en stafet i form af en femarmet lysestage, der er til låns i et år, og en skulptur af et ”solansigt”, som den prisvindende forening kan beholde. Begge er fremstillet i kobber af kunstneren Jens Galschiøtt, som oprindelig lavede solansigtet til FN’s frivillighedsår i 200l.

Tidligere prisvindere
2009 Center for seksuelt misbrugte
2008 Landsforeningen for udbrændte
2007 Havebæks venner


For yderligere information kontakt:
Frivillighedskoordinator Berit Yding: 63755611 eller mail bys@odense.dk
www.odense.dk/frivillig