Spring til indhold
Nyhed

Missing Voices nu med ilddans

16-09-2010

Flere repræsentanter for det succesrige kvindelige muslimske musikkollektiv Missing Voices, der nu består af 18 kunstnere, giver atter koncert i Vollsmose Kulturhus fredag den 24. september 2010, kl. 19 i Store Sal. Entré: Kun 40 kroner.

Missing Voices, der kalder sig Tavse Stemmer på dansk, er garanter for en unik musikalsk oplevelse, og deres kunnen er kun blevet større i takt med deres voksende internationale renommé.
 

Missing Voices har base i Københavns-området. Kvinderne, der kommer fra flere forskellige steder i verden, mødtes på Womex – World Music Expo – i København i 2007, og året efter blev Missing Voices eller Tavse Stemmer dannet.

Det, der binder kvinderne sammen, er blandt andet opfattelsen af, at der mangler muligheder for kvindelige muslimske musikere, men det gør Tavse Stemmer så noget ved – og med stor succes.
 

Forrygende percussionist

Således har Tavse Stemmer givet adskillige velbesøgte koncerter med deres helt egen udgave af verdensmusik med et feminint udtryk.
 

Tavse Stemmer fik deres første cd, ”Women of the World,” på gaden den 16. oktober sidste år.

Når Missing Voices gæster Vollsmose Kulturhus fredag den 24. september 2010, kan man blandt andet opleve – eller genopleve - den forrygende percussionist Simona Abdallah, der er født i Tyskland af palæstinensiske forældre.
 

Simona Abdallah var et stort hit i Vollsmose Kulturhus tidligere på året. Hun er kvinde for at få sit publikum op af stolene. Simona spiller især darbuka, der er en arabisk vaseformet tromme.
 

Saz og sang

Et andet navn, der sammen med Simona Abdallah virkelig tog kegler, da Missing Voices sidst ramte Vollsmose Kulturhus, er den tyrkisk/kurdisk saz-spiller og sangerinde Mizgin, så også hende kan man naturligvis genhøre den 24. september.

Mizgin er kendt for sin store stemme og sit fornemme spil. Mizgin spiller traditionel musik. Som sidst optræder Mizgin med sit fine orkester.
 

Mizgins orkester består af: Anders Honoré på klarinet, Assadullah Hafizi, der trakterer tablas og Enis Ahmed, der spiller tamboor.

En tamboor er et strengeinstrument med otte strenge og femten bånd på gribebrættet.

Ilddans og englestemme

Som et ekstra eksotisk krydderi på Missing Voices’ musik, har kollektivet indlemmet den fantastiske koreanske ilddanser Camilla Lee, som man kun kan glæde sig til at stifte bekendtskab med.

Camilla Lee er 36 år, danselærer og show koordinator. Hun blev uddannet i 1998 på AFUKS 3 årige artist uddannelse på Den Frie Ungdomsuddannelse.
 

Hun har gennem de sidste 12 år optrådt med ildshows og arrangeret workshops på alle verdens kontinenter. Og så er sikkerheden altid i top, når Camilla Lee optræder.

Sidst, men ikke mindst, kan man glæde sig til at opleve den kun 14-årige arabiske sangerinde Asil Alkhaldi, der har ”en stemme som en engel.”