Spring til indhold
Nyhed

Ministerbesøg med fokus på pilleæsker og forebyggelse

11-08-2010

Borgere i Odense får mulighed for at teste en elektronisk pilleæske og en såkaldt omsorgstelefon, når Odense Kommune og virksomheden Medisat går sammen om et nyt projekt, der skal gøre det lettere selv at huske sin medicin. Det er et af de aktuelle projekter, indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) skal høre om, når han fredag den 13. august besøger Odense Kommune og den fynske virksomhed Medisat.

- Jeg glæder mig over, at ministeren netop har valgt at besøge Odense for at hente erfaringer om velfærdsteknologi. Vi ønsker at ligge med helt i front, når det gælder afprøvning og implementering af teknologiske løsninger, der kan lette borgernes hverdag, udtaler ældre- og handicaprådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:


- Vi har allerede gjort os mange erfaringer og har endnu flere spændende projekter i støbeskeen, og så har vi i Odense et exceptionelt godt samarbejde med erhvervslivet, forskningsverdenen og regionen.


Ny finansieringsmodel skal give bedre forebyggelse

Besøget begynder dog hos det socialpsykiatriske tilbud Vista Balboa, der har gode erfaringer med at forebygge indlæggelse blandt borgere, der lider af både en sindslidelse og misbrug.


- Vista Balboa er et godt eksempel på, at vi med en målrettet intensiv indsats kan skabe større livskvalitet hos den enkelte borger og samtidig sparer samfundet for penge, fortæller Jane Jegind.


Besøget hos Vista Balboa finder sted i forlængelse af en opfordring fra de seks store kommuner – 6-byerne – hvor borgmestre og rådmænd opfordrer indenrigs- og sundhedsministeren til at indføre en ny model for medfinansiering på sundhedsområdet. De peger på, at kommunerne i dag ikke får del i den samfundsmæssige gevinst af deres forebyggelsesindsats. Tværtimod kan det være en økonomisk byrde at forebygge indlæggelser af kronisk syge, sindslidende, svækkede ældre og andre, der hyppigt bliver indlagt og udskrevet af hospitalerne.


6-byerne foreslår en model, der på den ene side giver kommunerne flere penge til at forebygge, og samtidig gør det dyrere for kommunerne, når borgere så bliver indlagt med sygdomme, der kunne have været forebygget.


Pressen er velkommen

Ministerens program:

14.00 besøg hos Vista Balboa: Absalonsgade 17, 5000 Odense C

15.00 besøg hos Medisat: Rugårdsvej 55, 5000 Odense C


Yderligere oplysninger

Ældre- og Handicaprådmand Jane Jegind (V), mobil 20 91 10 31

Kommunikationskonsulent Annette Wognsen Frederiksen, 21 17 24 84