Spring til indhold
Nyhed

Miljøministerens besøg på Odenses EXPO Pavillon

28-06-2010
Miljøminister Karen Ellemann besøgte den 25. juni Odense bys udstillingspavillon på EXPO i Shanghai.

Miljøministeren blev budt velkommen af Odenses borgmester Anker Boye og projektleder Helle Thylkjær Henriksen. Efter en kort introduktionsfilm, blev ministeren vist rundt i pavillonens forskellige udstillingsrum.

Her blev miljøministeren mødt af fortællingen om, hvordan man indretter en moderne by og samtidig tager hensyn til miljø og fremkommelighed. Kina har stigende udfordringer på miljøområdet og der er stor interesse i at lære af danske erfaringer med at lave sammenhængende vandplaner, reduktion af vandforurening og ikke mindst miljøfokuseret byplanlægning med cyklen i centrum.

Den danske viden er derfor i høj kurs og udover at bidrage med løsningsmuligheder til Kinas miljøudfordringer, giver det også mulighed for erhvervsfremme for de virksomheder, som er repræsenteret på Odense pavillon.

Kineserne foretrækker bilen frem for cyklen

Kinas store økonomiske vækst medfører, at der hver dag kommer 1000 flere biler i de kinesiske storbyer. Cyklen forbindes desuden med lav status og de seneste 20 år er antallet af cyklister faldet med 20 %.
Kina oplever i dag en enorm stigning i antallet af livsstilssygdomme som f.eks. overvægt og diabetes, hvorfor den kinesiske regering er meget interesseret i at få fremhævet cyklen som et attraktivt transportmiddel.

Miljøminister på cykel
Efter rundvisningen blev Miljøministeren og hendes følge budt på Søbogaard saft og Mølle Skovly chokolade, der sælges fra en gul ladcykel i midten af pavillonen. Inden ministeren tog sin afsked, trodsede hun modigt regn og blæst og hoppede frisk op på en af pavillonens gule Kildemoes cykler. Til stor begejstring for tilskuerne tog hun sig en lille rundtur inde på pavillonen, inden hun fortsatte videre i sit travle dagsprogram i Shanghai.
 
Kontakt Helle Thylkjær +8615618080902
 
Anita Skoven Jensen 31146467