Spring til indhold
Nyhed

Mikkel Metal giver koncert på Musikbiblioteket

12-02-2010
Københavnske Mikkel Metal lyder som en lørdag aften i Berlin. Hans personlige blanding af dub, electronica og minimal techno har gjort ham til en af Danmarks førende musikere inden for genren.

Mikkels musikalske karriere startede for mere end 10 år siden som guitarist i diverse støjrock-bands. I midt-90’erne skiftede hans fokus til elektronisk musik, specielt breakbeat og drum’n’bass. Det var i denne periode Mikkel fik sit ”efternavn, Metal, efter forkærligheden for metalliske drum’n’bass-cuts.

Omkring 1999 begyndte Mikkel at lege med de elektroniske genrer IDM, techno og dub. Det var i denne blanding, han fandt sin egen lyd og begyndte at udgive musik som Mikkel Metal. Han har blandt andet udgivet på det anerkendte tyske selskab Kompakt.

Hans udgivelser får gang på gang strålende anmeldelser. Albummet Victimizer fra 2006 fik disse ord med på vejen af Soundvenues anmelder:
”Der er ingen grund til at underdrive. De sidste par år har Mikkel Metal markeret sig som ét af dansk elektronisk musiks absolut største talenter. Ja, sågar et af dansk musiks største talenter, i det hele taget.”

Oplev Mikkel Metal torsdag den 18. februar kl. 20.00 på Musikbiblioteket, Amfipladsen 6. Entré: 50 kr.

Koncerten er støttet af Statens Kunstråd og Odense Musikudvalg.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Camilla Thomsen, Musikbiblioteket, tlf.: 65 51 44 41.