Spring til indhold
Nyhed

Mangel på salt gør vejene mindre farbare

01-02-2010

Bilister og trafikanter skal være ekstra opmærksomme på det glatte føre i de nærmeste dage. De mange ugers sne og frost har nemlig tæret gevaldigt på Odense Kommunes saltressourcer, og med udsigten til et voldsomt snevejr i morgen forventes de sidste ressourcer hurtigt at slippe op. For at strække saltreserverne vil man derfor gå over til kun at salte de store indfaldsveje. Borgerne må derfor indstille sig på en forringelse af det normale serviceniveau.

Over hele landet kniber det med at få leveret de fornødne saltmængder, og derfor må kommunerne nu finde alternative løsninger. De store indfaldsveje til Odense vil så vidt mulig blive saltet, når kraftigt snefald rammer Fyn i morgen. Cykelstier og forgængerarealer i bymidten saltes med saltvand, og her fortsætter servicen som normalt. Odense Kommune sætter sneplovene endnu tidligere ind for at holde vejene ryddet og vil, hvor det er muligt, alternativt benytte grus til at bekæmpe det glatte føre.
 

Bilister og trafikanter bør generelt være ekstra opmærksomme, når de færdes på vejene i dagene fremover. Kombinationen af kraftigt snefald og vind af kulingstyrke giver risiko for fygningsdriver på kørebanerne samt isglatte veje.