Spring til indhold
Nyhed

Legegader skaber mødesteder og plads til bevægelse

03-05-2010

Bordfodbold, basket og bordtennis vil snart samle store og små på den østlige del af Roersvej. Mandag den 3. maj tager Odense Kommune som led i et pilotprojekt hul på at anlægge Odenses første moderne legegade. Gaden bliver bygget om og indrettet med legeelementer og skal dermed sikre lokalområdet et samlingssted og skabe mulighed for øget bevægelse og udfoldelse for områdets beboere.

-Alt for mange børn og voksne får rørt sig for lidt, og der mangler samlingssteder i lokalområdet. Det vil vi gerne gøre noget ved i Odense, siger rådmand Jan Boye. På Roersvej er det vores håb, at vi kan skabe en plads, hvor områdets beboere og skolens elever kan få god plads at boltre sig på og samtidig få et dejligt sted at samles.

Der gennemføres to pilotprojekter i Odense: Roersvej ud for Vestre Skole og trekanten, hvor Carl Baggers Allé og Benzons Allé løber sammen. Legeelementerne i de to gader spænder fra maling på asfalten til forskellige lege og løbebaner til basketballkurve, bordtennisborde, bordfodboldborde samt fin asfalt til streethockey.

I legegaderne vil der stadig være mulighed for, at bilerne kan komme igennem, men det skal foregå i så lav fart, at børn og voksne kan nå at flytte sig. Bilerne skal kunne komme ind til de forskellige boliger, men parkering skal foregå uden for legegaden.

Indholdet i de to gader er led i et projekt under Velfærdsministeriet, hvor kultursociolog Benny Schytte har udarbejdet rapporten ”Mere bevægelse i byens rum – idékatalog om moderne legegader” ud fra research i flere lande og andre steder i Danmark. Benny Schytte skal efterfølgende evaluere effekten af legegaderne og forhåbentlig viser den, at flere opholder sig i gaderne, og at de trives i hinandens samvær.

-Mangfoldigheden af liv i legegaderne skulle gerne inspirere til, at andre gader og byrum bliver indrettet til bevægelse og leg – både i Odense men også i andre byer i Danmark, siger Jan Boye.

Legegaderne forventes at være færdige til juli og vil blive indviet i august.

For yderligere information

Kontakt projektleder Birgit Bjerre Laursen, By- og Kulturforvaltningen på tlf.: 6551 2725 eller mobil: 21709611.

 

Fakta om projektet

Roersvej: Ny fin asfalt til leg og spil, løbebaner og store prikker markeret på asfalten, bordtennisborde, bordfodboldborde, fitnessredskaber, hoppe-pullerter, opholds-møbler, basketkurv, brætspil på asfalten.


Carl Baggers Allé: Bakket legelandskab med "elefantfødder" og asfaltsti, ny fin asfalt til leg og spil, stor gynge, kolbøttestativ, bænke som også kan bruges til udstrækning.