Spring til indhold
Nyhed

Kunstudstilling: Babel billeder

25-02-2010

Hardy Ernst udstiller ny grafisk serie

- på Hovedbiblioteket, Odense Banegård Center. Udstillingen kan ses i perioden onsdag d. 3. til søndag d. 28. marts i bibliotekets normale åbningstid.

Myten om babelstårnet har gennem tiden været inspiration for mange kunstnere. Hardy Ernst formulerer her selv sin idé bag værkerne:

”Mine Babel-billeder handler om tiden efter Babel. Tiden er måske vores tid. Vi ser små skrøbelige mennesker slutte sig sammen for at vise deres magt og styrke, bl.a. i byggeri af vældige tårne og paladser, fulde af pomp og pragt. Fra New York til Dubai rejser sig høje tårne, som igen vil blive overgået af endnu højere tårne, som strækker sig endnu højere mod himlen, og således igen forsøger at måle sig med Gud. I os selv bygger vi alle Babelstårne, når vi ønsker og tror at tilværelsen skal rette sig efter vores hoveder, og gang på gang må vi indse, at vi trods alt kun er små mennesker i Guds kolossale univers.

Inspirationen til billederne har jeg fået fra bl.a. Pieter Bruegels Babelstårn, Twin Towers, Burj Dubai, medierne, det vi så, det vi følte, det vi hørte, det de fortalte, det vi drømte, det der var, eller det der måske ikke var.”


Udstillingen består af 8 værker udført i den grafiske teknik colografi / linoleum.

Billederne kan ses i bibliotekets åbningstid på Kulturperronen / Hovedbiblioteket, Odense Banegård Center. Der er gratis adgang.

Pressekontakt: Bibliotekar Lone Eriksen, tlf.: 6551 4380, mail: laer@odense.dk

Foto af