Spring til indhold
Nyhed

Kunstnere maler i den odenseanske natur

27-04-2010

Kunstnere maler i den odenseanske natur

Første uge i maj indtager 15 kunstnere den odenseanske natur med pen, pensler og tegneblokke. Ud af anstrengelserne vil komme en række kunstværker og en kort film om kunstværkernes tilblivelse. Kunstværkerne udstilles efter sommerferien.


Odense Kommune, By- og Kulturforvaltningen har inviteret kunstnergruppen DANE (Danish Artists for Nature and Environment) på besøg den første uge i maj. De godt 15 kunstnere vil besøge en række af byens naturområder, kendte såvel som mindre kendte og vil sidde derude med pen, pensler og tegneblokke. Kunstnergruppen har tidligere besøgt andre steder i Danmark, f.eks. Læsø, Æbelø og sidste år Esbjerg.

-At Odense har smuk og fantastisk natur er ikke noget nyt. Det nye er, at vi med dette initiativ slår et slag for, hvordan man kan forene naturoplevelsen med de kreative og kunstneriske talenter, som mange både professionelle og amatører besidder, siger rådmand Jan Boye. Hvorfor ikke følge i kunstnernes fodspor og få en unik oplevelse ved at fordybe sig i skønheden et bestemt sted og fastholde det på papir? Jeg glæder mig utroligt meget til at se de færdige kunstværker og byder alle kunstnerne velkommen til det grønne Odense.

Kunstnerne ankommer den 2. maj om eftermiddagen og vil fra mandag den 3. maj til og med fredag den 7. maj være at finde i Odenses natur.

Ud af anstrengelserne kommer flere produkter:
· Der søges i øjeblikket midler til at producere en bog med et udvalg af kunstværkerne. Den vil kunne købes af alle efterfølgende. Bogen forventes som noget nyt også at indeholde en lille film
· Der produceres en kort film, der optages mens kunstnerne er i Odense samt efterfølgende i processen, hvor kunstværkerne gøres helt færdige derhjemme i værkstederne. Filmen produceres i samarbejde med Odense Filmværksted, journalist Adam Rieper. Formålet med filmen er at vise den skabende proces bag kunstværkerne, vise hvad kunstnerne har tænkt og forhåbentlig inspirere andre til at prøve at male og tegne i naturen
· Kunstværkerne fremstilles på en udstilling med offentlig adgang på et tidspunkt efter sommerferien et sted i Odense. Her vil man kunne købe de fleste af de udstillede kunstværker. På udstillingen vil man desuden kunne se filmen


Odense Kommune dækker udgiften til kost og logi for kunstnerne, ligesom kommunen er vært ved den fremlæggelse (en slags midtvejsstatus), som foregår torsdag den 6. maj kl. 19.00 i Rosen på Odense Slot. Her vil særligt interesserede kunne se resultatet af de første dages arbejde.


Har pressen eller andre interesserede lyst til at følge med i processen, er man velkommen til henvende sig til kontaktperson for kunstnerne, Thomas Nielsen, der kan oplyse om, hvor i Odense kommune kunstnerne er hver dag. Det bliver besluttet fra dag til dag afhængig af vejr og vind.


For yderligere information:
Kontakt kontaktperson for kunstnerne Thomas Nielsen på telefon 40 55 65 60 eller kontorchef Lene Holm, By- og Kulturforvaltningen Park og Natur på 24 46 61 46.


Kunstnerne:

Birgitte Lykke Madsen, Odense
Birgitte Thorlacius, Asperup
Brian Zobbe, Frederikshavn
Dorthe Kudsk Harboe, Glesborg
Helge Larsen, Morud
Jens Bohr, Midskov, Mesinge
Jens Frimer Andersen, Vesløs
Jørgen Meier-Larsen, Bårdsømark, Otterup
Niels Knudsen, Esbjerg
Niels Peter Andreasen, Stege
Ole Runge, Bogense
Preben Andersen, Fredericia
Thomas Nielsen, Veflinge
Ulf Løbner-Olesen, Odense
Westly Esbensen, Jelling