Spring til indhold
Nyhed

Kronprinsen besøger Odense i Kina

28-06-2010
Drejende kunst, chokolade i verdensklasse, H.C. Andersen på dansk og Carl Nielsen på kinesisk

Danmarksdagen på verdensudstillingen i Shanghai bliver fejret med fint besøg. H.K.H. Kronprins Frederik ligger den 29. juni visit forbi Odenses EXPO udstilling, hvor han vil blive modtaget af Borgmester Anker Boye og en erhvervsdelegation fra Odense på 30 personer.

Borgmesteren fra Odenses venskabsby Shaoxing deltager også i fejringen og ankommer sammen med Kronprinsen. Gæsterne vil blive vist rundt på Odenses EXPO pavillon og blive præsenteret for temaerne om miljø, bæredygtighed, design og cyklisme set fra en odenseansk synsvinkel.

Program: En gang blandende chokolader

Som velkomst vil gæsterne få et særligt drejefad, som er designet af de fynske kunstnere Sonia Brandes og Jacob Skov til Odenses udstilling. Programmet byder også på Odenses egen H.C. Andersen – Torben Iversen. Sammen med fire børn fra H.C. Andersen paraden har han taget den lange flyvetur for at kaste eventyrstemning over området.

Den lydmæssige del af programmet er noget så hjemligt som Carl Nielsen, dog udført af den kinesiske kunstner Jing Qiao. Smagsløgene vil blive udsat for chokolade i verdensklasse. Den odenseanske chocolatier Fritz Knipschildt med base i Connecticut kreerer eventyrlige chokoladefigurer. Særlig kendt er han for at være idémanden bag verdens dyreste chokolade, som består af trøffel og mørk chokolade. Madonna har tidligere udtrykt begejstring for chokoladen, så mon ikke også den er en kronprins værdig. Søbogaard hyldeblomstdrik og Mølleskovly energibar er også en del af serveringen.
 
Kineserne har taget godt imod Odenses pavillon
Odenses pavillon fortæller historien om, hvordan man indretter en moderne by med stadig hensyntagen til miljø og fremkommelighed og giver samtidig et indblik i den danske kultur, hvor cyklen er blevet en livsstil for alle, både på job og i fritid. Kineserne har allerede taget godt imod Odenses udstilling, som er en af de mest populære på det særlig by-område, hvor Odense er specielt inviteret sammen med byer som London, Madrid og Hamborg.
Besøgstallet er netop rundet de 100.000 og de danske guider oplever stor interesse fra kinesernes side. Kina har på miljø-området en række store udfordringer og derfor er der stor interesse for at høre om muligheder for at gøre en anderledes indsats.

Kontakt projektleder Helle Thylkjær i Kina +8615618080902

Kontakt Anita Skoven Jensen 63 75 95 22