Spring til indhold
Nyhed

Odense sætter spot på Riget i Midten

07-05-2010

Odense sætter spot på RIGET I MIDTEN


I anledning af Odenses deltagelse på EXPO Verdensudstillingen i Shanghai sætter Odense spot på Kina. Det sker gennem en række kulturarrangementer og aktiviteter, der skal vise hvad Riget i Midten har at byde på.


Kampagnen ”Kina i Odense” løber af stablen fra den 15. august til den 3. oktober, og forberedelserne med at engagere byens butikker, kulturaktører og foreninger er allerede i fuld gang.


Kampagnen har allerede tiltrukket sig opmærksomhed på grund af en beklagelig skrivefejl i den invitation, som er sendt ud til byens butikker og kulturaktører. Her er Kina uheldigvis blevet omtalt som ”Solens Rige” - og ikke ”Riget i Midten”, som er den korrekte betegnelse. Samme fejl har også optrådt på den hjemmeside, hvor partnere og interesserede kan læse om mulighederne for at deltage i kampagnen. Her er fejlen naturligvis rettet.


- Det er en uheldig skrivefejl, som vi skal beklage mange gange. Vi har stor respekt for Kina, hvilket vi bl.a. gerne vil vise i forbindelse med Kina i Odense-kampagnen, udtaler stadsdirektør Jørgen Clausen.


”Kina i Odense” har allerede nydt godt af den store opbakning fra byens butikker, kulturaktører og foreninger, som bidrager med en række begivenheder og kineserier:

  • Opera På Engen – med østerlandsk inspireret tema
  • Odense Blomsterfestival - med overskriften ”Kinas Kulturskatte”
  • Odense Filmfestival – bl.a. med kinesiske film
  • Kulturnatten, hvor dele af city bliver omdannet til et levende og eksotisk China Town med bl.a. løvedans, kinesisk musik og drageoptog.

Samtidig har over 40 butikker i Odense city allerede tilmeldt sig en konkurrence om den flotteste – kinesisk-inspirerede – vinduesfacade, hvor man kan vinde et rejsegavekort til en værdi af 20.000,-. Den finder sted i uge 35, dvs. ugen op til Kulturnatten.


Så vær med, når Kina kommer til Odense efter sommerferien og hold øje med aktiviteter og begivenhederne i pressen og på www.visitodense.com.


Yderligere information:


Stadsdirektør Jørgen Clausen på telefon 40 43 44 24 / jc@odense.dk

PR-chef Rasmus Hessum Hansen på telefon 29 33 54 25 / rhh@odense.dk