Spring til indhold
Nyhed

Kedelig uheldsstatistik for ældre fodgængere skal ændres

25-08-2010

De fleste trafikdræbte fodgængere er over 65 år. Formentlig fordi mange ikke er nok opmærksomme på, at alderen sætter sine fysiske begrænsninger i trafikken, men det skal en række guidede sensommerture om trafiksikkerhed ændre på.

Statistikken taler sit tydelige sprog. Det er farligt at være seniorfodgænger. Men den kedelige statistik skal helst ikke få nogen til at holde op med gå, for det kræver i virkeligheden ikke så meget for at man bliver en sikker fodgænger. Derfor arrangerer Odense kommune en række guidede sensommerture om trafiksikkerhed for seniorfodgængere.

Torsdag den 26. august kommer den første gruppe seniorfodgængere af sted på tur i Bellinge med den pensionerede betjent Frantz Brandt som kyndig guide. Men turene bliver ikke kedelig gåundervisning, hvor den store belærende pegefinger bliver løftet. Tværtimod bliver det underholdende ture, hvor der bliver fortalt om Odense før og nu samtidig med at der indgår færdselsundervisning.

- Vores målgruppe er erfarne og kompetente trafikanter, så dem skal der ikke tales ned til. De skal bare have genopfrisket nogle gode råd og lære at tænke lidt over de begrænsninger, der kan komme med alderen, siger Maiken Nielsen, projektmedarbejder i Natur, Miljø og Trafik.

Det er ikke bare synet og hørelsen, der driller de ældre trafikanter. Også reaktionsevnen bliver langsommere, og man får sværere ved at dreje hovedet. Derfor handler turene om at huske de gode vaner og blive bevidst om sine fysiske begrænsninger. Deltagerne får efter turen også en folder med hjem med gode råd til ældre fodgængere udarbejdet af Dansk Fodgænger Forbund. Folderen vil også være tilgængelig på kommunens biblioteker.

Programmet for alle 5 ture kan ses på www.odense.dk/sensommerture

Yderligere oplysninger
Projektmedarbejder Maiken Nielsen By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, 29 84 92 29