Spring til indhold
Nyhed

Kampagne skal få flere forældre i skolebestyrelse

08-03-2010

’Vælger du sofaen eller skolen?’ Sådan lyder det provokerende spørgsmål i en ny kampagne, hvor Odense Kommune vil have flere forældre til at deltage i og stille op til skolebestyrelsesvalget til maj. Alt for få forældre gider nemlig stille op eller deltage i valgmøder og afstemning, og det går ud over børn og skole.


Kun 2,4 procent af Odenses forældre viste interesse for at deltage i afstemningen til skolebestyrelsesvalget i 2006. Det svarer til cirka én forældre i hver anden klasse, som gider sætte sit kryds på forældredemokratiet. I 1998 var der dobbelt så mange.


Rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen Stina Willumsen (SF) kalder det en bekymrende udvikling.

- Det er bekymrende, at så få forældre interesserer sig for at få indflydelse på egen skole og i øvrigt bakke op omkring skolen ved at vise interesse. Forældres engagement hænger jo sammen med børns trivsel, læring og dermed forudsætninger for en god uddannelse senere i livet, siger Stina Willumsen.


Store forandringer for børn

Ifølge Stina Willumsen er der ved netop dette valg al mulig grund til at engagere sig i skolebestyrelsesarbejdet og i et hele taget interessere sig for, hvad der sker på skolen.

Byrådet vil nemlig senere i år vedtage en vision for fremtidens skole, som den skal se ud i 2020.

- Visionen vil formentlig skabe de mest skelsættende forandringer på skoleområdet, vi har set i årtier. Det får stor betydning for børn og selvfølgelig også de ansatte, understreger Stina Willumsen.

- Det er nu og frem til efteråret, forældre, børn og ansatte fra skolerne skal komme med deres input, tilføjer hun.


Valget går i gang nu

Valgets begivenheder går i gang onsdag d. 17. marts, hvor valglister over stemme- og opstillingsberettigede ligger til gennemsyn på skolernes kontorer.

Onsdag d. 7. april er der valgmøder på mange skoler. Nogle skoler holder dog valgmøderne på forældremøder i klasserne. Hvis de opstillede kandidater bliver enige om, hvem der skal sidde i skolebestyrelsen, kaldes det fredsvalg, og valget aflyses. Er der derimod rift om pladserne, bliver der kampvalg. Valget finder sted onsdag d. 12. maj.


For yderligere information, kontakt:

Børn- og Ungerådmand Stina Willumsen, tlf. 26 21 98 10 eller på stwi@odense.dk