Spring til indhold
Nyhed

Jyder og københavnere vil studere i Odense

19-07-2010
Mange af de studerende, der har sat kryds ved Syddansk Universitet som deres førsteprioritet, kommer fra Århus, Aalborg og København.
SDU’s studiekontor er netop blevet færdige med opgørelsen over, hvor de nye studerende kommer fra – og kan se, at universitet i år efterspørges af langt flere jyder og københavnere end tidligere år.

Det er især uddannelserne på Campus Odense, der tiltrækker de unge sjællændere og jyder. Her er der næsten tale om en fordobling i forhold til sidste år af førsteprioritetsansøgere fra hovedstaden og Nordsjælland samt Nord- og Midtjylland, svarende til en stigning på hhv. 78 % (158 ansøgere) og 84 % (111 ansøgere). En del af den stigende interesse skyldes den nye uddannelse i Psykologi – men også andre allerede etablerede uddannelser som Medicin, Journalist, Statskundskab, Medievidenskab, Naturvidenskab og Civilingeniør i robotteknologi er populære hos unge fra regioner uden for Syddanmark.

Derudover hitter Campus i Sønderborgs internationale profil igen i år blandt udenlandske førsteprioritetsansøgere.
- De unge er nok blevet mere mobile. De prioriterer deres uddannelse så højt, at de ikke har noget imod at flytte langt væk, hvis de kommer ind på deres drømmeuddannelse, siger universitetsdirektør Per Overgaard Nielsen, Syddansk Universitet.

Læs mere om udviklingen og trends i ansøgertallene her