Spring til indhold
Nyhed

Jobcentre klar med hjælp til afskedigede medarbejdere på Lindø

11-03-2010

Unikt samarbejde mellem Jobcenter Odense, Jobcenter Kerteminde, Lindø Værftet og de faglige organisationer skal sikre optimal karriere- og uddannelsesvejledning til afskedigede medarbejdere på Lindø


I takt med at der lukkes for skibsbygningen på Odense stålskibsværft Lindø, er virksomheden i gang med at afskedige medarbejdere.


Jobcenter Odense og Jobcenter Kerteminde har derfor siden sommeren 2009 arbejdet tæt sammen med Lindø, de faglige organisationer og beskæftigelsesregionen om en ekstraordinær indsats for at hjælpe de medarbejdere, som løbende afskediges.


Peter Rahbæk Juel, Rådmand for arbejdsmarkedsområdet i Odense, siger:


”Formålet med samarbejdet er at skaffe job til de afskedigede medarbejdere så hurtigt som muligt. I disse år med stigende ledighed er det væsentligt, at kommunernes jobcentre forstår at udnytte og udvikle de lediges ressourcer og knytte nye alliancer med henblik på at hjælpe de ledige tilbage på arbejdsmarkedet – præcis som vi har gjort det på Lindø.”


Annette Vilhelmsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kerteminde, supplerer:


”Den proaktive indsats på Lindø tager hånd om de afskedigede medarbejdere tidligt i processen. Ved hurtigt at hjælpe de ledige videre, sikrer vi vækst frem for stilstand, og for Kerteminde Kommune er det vigtigt stadig kunne se sig selv som en del af et vækstområde.”


Lindø Jobhus er omdrejningspunkt

Jobvejledningen af de afskedigede medarbejdere på Lindø foregår primært i Lindø Jobhus, som er et vejledningscenter etableret på værftet i samarbejde med Jobcenter Odense og Jobcenter Kerteminde.


Den fornemmeste opgave i Lindø Jobhus er at styrke den generelle vejledning til de afskedigede og også gerne sikre en opkvalificering og videreuddannelse af de afskedigede, så de får mulighed for at søge job inden for andre områder. Jobhuset tilbyder også test i dansk og matematik på 10. klasses niveau, hjælp til udarbejdelse af CV og generel karrierevejledning.


Medarbejderne fra de to jobcentre skal, ud over den direkte hjælp til de afskedigede medarbejdere, også samarbejde med Lindø om at etablere, koordinere og administrere relevante tilbud i forhold til hold og enkeltpladser.


Yderligere oplysninger

Peter Rahbæk Juel, social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense: 30 51 31 15

Annette Vilhelmsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kerteminde: 30 32 77 47