Spring til indhold
Nyhed

Wittenborgs medarbejdere hjælpes videre i andre job

15-10-2010

Et aktivt samarbejde mellem Wittenborg, Jobcenter Odense og VEU-center Fyn, og en stor pose penge, skal hjælpe de opsagte medarbejdere fra Wittenborg i nyt job


Den 1. januar 2011 siger Wittenborg farvel til den første opsagte medarbejder. Men afskeden er ikke nødvendigvis ensbetydende med arbejdsløshed. Jobcenter Odense er nemlig sammen med VEU-center Fyn allerede nu rykket ind på Wittenborg for at hjælpe de opsagte medarbejdere videre til andre job.


”Det handler om at få hældt medarbejdernes kompetencer ud af rygsækken og bygge videre på det, der kan føre til et nyt job et andet sted. Det er vigtigt at holde fast i, at medarbejderne ikke behøver at gå ned sammen med deres arbejdsplads,” lyder det fra Peter Rahbæk Juel, rådmand for arbejdsmarkedsområdet.


Målet er at undgå ledighed

Når Jobcenter Odense så tidligt i processen er inviteret ind på Wittenborg for at vejlede og udvikle kortere uddannelsesforløb til medarbejderne, er der en helt klar grund til det – medarbejderne skal have opgraderet deres kompetencer, så arbejdsløshed kan undgås.


Henrik Schmidt, fabrikschef på Wittenborg, siger:


”På Wittenborg lige nu fokuserer vi på, hvordan målrettede indsatser kan hjælpe vores medarbejdere videre til andre job og andre brancher, og i Jobcenter Odense har vi fundet en samarbejdspartner, der forstår at opfylde de betingelser. Målet er, at vores medarbejdere helt undgår ledighed.”


Peter Rahbæk Juel supplerer:


”Der hersker en meget fleksibel indstilling på Wittenborg, der gør det muligt for Jobcenter Odense og VEU-center Fyn løbende at tilrettelægge indsatser for den enkelte medarbejder. Fleksibilitet er et vigtigt parameter i en situation, hvor mange medarbejdere er opsagt, men hvor ledighed helst skal undgås.”


2.7 millioner fra Beskæftigelsesregion Syddanmark

Jobcenter Odense har søgt og netop modtaget 2.7 millioner kroner fra Beskæftigelsesregion Syddanmark til indsatsen på Wittenborg. Pengene skal bruges til uddannelses- og vejledningsaktiviteter til de ca. 230 medarbejdere, der frem til sommeren 2011 bliver ledige.


Yderligere oplysninger

Peter Rahbæk Juel, rådmand for arbejdsmarkedsområdet: 3051 3115

Henrik Schmidt, fabrikschef på Wittenborg: 7218 6000