Spring til indhold
Nyhed

J.K. Rowling modtager pris i Odense

01-09-2010

Tirsdag den 19. oktober 2010 kommer den britiske forfatter til Harry Potter-bøgerne, J.K. Rowling, til Odense for at modtage H.C. Andersens Litteraturpris. Som fan bliver det en unik chance for at møde den berømte eventyrdigter, som kun besøger Odense på sin tur til Danmark.

Efterårsferien bliver helt magisk for store og små fans af Harry Potter. Forfatteren J.K. Rowling besøger Odense den 19. oktober 2010, når hun får overrakt H.C. Andersens Litteraturpris i Odense Koncerthus. J.K. Rowling får prisen af den private H.C. Andersens Litteraturpriskomité, og den bliver overrakt af H.K.H Prinsesse Marie.

Odense er vært ved prisoverrækkelsen, som byen hvor en anden berømt eventyrdigter er født. H. C. Andersen og Rowling har dog også det til fælles, at de begge kommer fra trange kår, har arbejdet sig op, og er anerkendt verden over for deres forfatterskab.

J.K. Rowling har ikke været i Danmark før, så besøget i Odense er hendes første møde med danskerne - og sine fans.

Mød J.K. Rowling i Odense
Samtidig med J.K. Rowlings besøg er den årlige Harry Potter Festival i fuld gang med bl.a. markedsplads, ture i Hogwardsekspressen og børn forklædt som Harry Potter.

Festivalen finder sted den 18. - 20. oktober og bliver i år ekstra eventyrlig, fordi fans får mulighed for at møde J.K. Rowling til både prisoverrækkelsen og et særarrangement for børn (8-14 år).

Billetter til prisoverrækkelsen den 19. oktober kl. 10.15 kommer til salg den 3. september på www.fyensbilletten.dk, og koster 100 kr. for børn og 150 kr. for voksne. Rowling taler til prisoverrækkelsen, som bl.a. også byder på storslået musik fra Harry Potter-filmene fremført af Odense Symfoniorkester. Konferencier Preben Kristensen binder med sin vanlige varme hele arrangementet sammen til en festlig oplevelse for alle.

Odense Centralbibliotek står for selve Harry Potter Festivalen, og billetterne til særarrangementet for børn (8-14 år) den 19. oktober sælges fra den 18. september kl. 10.01 på bibliotektet på Odense Banegård Center. Programmet for hele festivalen kan ses på www.odensebib.dk/harrypotter.

 

Fakta om H.C. Andersens Litteraturpris
• Prisen gives til forfattere i hele verden, hvis forfatterskab kan knyttes til H.C. Andersens navn og livsværk.
• Prisen er indstiftet af den private H.C. Andersen Litteraturpriskomité og er på 500.000 kr. Pengene er indsamlet gennem private sponsorer
• H.C. Andersen Litteraturpriskomité består af Jens Olesen (formand), Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille, Birgitte Bøgh-Sørensen, Benny Nybo og Stig Nordestgaard


Yderligere informationer
Ellen Drost, afdelingschef i Kultur, tlf.: 6551 2800, e-mail: drost@odense.dk
Trine Spliid Bech, kulturkonsulent, tlf.: 6551 2802, e-mail: tsbe@odense.dk