Spring til indhold
Nyhed

Jernbanegade skal renoveres

16-06-2010

Jernbanegade skal i renoveres efteråret, så den visuelt kommer til at ligne en gågade, og strækningen dermed får de bedst mulige rammer for at blive aktiveret. Strækningen får ny gågadebelægning og der skal blandt andet opstilles legeaktiviteter, som skal udgøre en attraktion i sig selv - også for andre end børn.


Renoveringen af Jernbanegade omfatter den del af gaden, der ligger mellem Slotsgade og Gråbrødre Plads, og strækningen har siden sommeren 2008 været lukket af for almindelig biltrafik og fungeret som gågade rent vejlovgivningsmæssigt.

Jernbanegade er en meget vigtig fodgængerforbindelse mellem stationsområdet og gågadesystemet, og mod nord fra Østre Stationsvej planlægges en ny forbindelse videre mod havnen via en stibro hen over jernbanen. Strækningen er en del af en tilgængelighedsrute, hvilket betyder, at der er stor fokus på gode forhold for de svage fodgængere.


Gadens elementer
Jernbanegade er planlagt til at få en belægning af klinker, og klinken fra Gråbrødre Plads vil blive indarbejdet, så der på den måde kommer en sammenhæng til pladsen.
De nye legeaktiviteter, der skal etableres på strækningen, skal ses som et supplement til de øvrige aktiviteter, der er på og omkring den nyrenoverede Gråbrødre Plads. Der er er et behov for cykelparkering i området, og der bliver indarbejdet et antal cykelstativer, til de mange aktive cyklister der er i Odense. Derudover skal der placeres en monolit i hvid granit, lignende den der står i Lille Gråbrødrestræde, og den skal bl.a. fungere som fikspunkt for Gråbrødre Plads.


Tilsammen vil gadens nye rammer og elementer give de restaurationer, der ønsker udendørs servering gode muligheder for dette, og Jernbanegade bliver en aktiv gade med mennesker der leger, nyder bylivet, og byder borgere og besøgende velkommen til Odense centrum.

Yderligere oplysninger om projektet kan hentes hos projektleder Anne Ramborg på anram@odense.dk.