Spring til indhold
Nyhed

Informationsmøde på Lindø

27-04-2010
Informationsmøde på Lindø om erhvervsstøttemuligheder

Onsdag den 28. april afholdes et informationsmøde på Lindø-værftet om erhvervsstøtteordninger. Mødet er ikke kun henvendt til virksomheder, der ønsker at etablere sig på Lindø.

Mere end 100 repræsentanter fra virksomheder og organisationer har taget i mod tilbuddet om at høre mere om støttemulighederne.

På mødet vil en række eksperter give en komplet oversigt over den lange række af eksisterende støtte- og tilskudsordninger, som er skabt for at understøtte erhvervsudviklingen indenfor f.eks. eksportkredit, forskning og innovation, iværksætteri og efteruddannelse.

Det er Kerteminde Kommune og Odense Kommune, der i samarbejde med Region Syddanmark står bag mødet, som er svar på et helt konkret ønske fra en faglig workshop, der blev afholdt på Lindø i januar.

På den faglige workshop var der 130 deltagere fra virksomheder og organisationer, og dagen bød på mange gode idéer til udviklingen af det fynske erhvervsliv. Men deltagerne efterspurgte samtidig overblik over de muligheder, der findes for erhvervsstøtte.

- Vi havde en meget inspirerende dag i januar, hvor der bl.a. kom 180 idéer på bordet til, hvordan en vækstplan for Lindø kan udmøntes. Men samtidig stod det klart, at der også var behov for faktuel viden om de mange støttemuligheder. Det behov opfylder vi nu med arrangementet, siger Odenses borgmester Anker Boye.

Kertemindes borgmester Sonja Rasmussen er glad for, at de fynske virksomheder nu helt konkret kan få indblik i mulighederne:

- Vi har et industriområde på Lindø med rigtig mange muligheder, og det afgørende, at de virksomheder, som bl.a. skal sikre vækst og udvikling i det område, også får vist en vej til finansieringsmulighederne, siger Sonja Rasmussen.

Netop virksomhederne er nøglen til at skabe flere arbejdspladser, påpeger regionsrådsformand Carl Holst.

- I det offentlige system kan vi ikke skabe de arbejdspladser, som forsvinder med lukningen på Lindø, men vi være med til at skabe de bedst mulige betingelser for de virksomheder, som har nøglen til udvikling og nye job, siger Carl Holst.

Mødet foregår onsdag den 28. april kl. 12.30 – 16.30 på Lindø-værftet.


Yderligere information:

Borgmester Anker Boye på telefon 40 75 33 33
Borgmester Sonja Rasmussen, på telefon 29 46 22 94
Regionsrådsformand Carl Holst på telefon 40 32 52 10

Praktisk information:

Projektleder Morten Mandel Refskou på telefon 29 33 54 31