Spring til indhold
Nyhed

Hvordan ser fremtidens skole ud i elevernes øjne?

11-10-2010
Invitation til pressen:


Fremtidens skole er elevernes skole
Mandag den 11. oktober er det eleverne, der sætter dagsordenen for morgendagens skole, når 50 elever fra byens 7.-10. klasser diskuterer deres visioner for fremtidens folkeskole.
Danske Skoleelever (DSE) og Odense Kommune har booket Ungdomshuset i Nørregade fra klokken 9 til 15 for at høre, hvad byens teenagere drømmer om at proppe ind i fremtidens skole, hvis de fik lov til selv at bestemme.

Formanden for elevernes elevorganisation Danske Skoleelever, Troels Boldt Rømer, er med hele dagen, og undervejs dukker Børn- og Ungerådmand Stina Willumsen (SF) op. Fra 14.30 til 15.00 er Odense Byråd inviteret til at se og høre eleverne udtrykke deres svar på spørgsmål som:

Skal der skæres ned på rengøringen og skrues op for musikken?

Er det nødvendigt med alle de prøver og eksamener?

Hvorfor må eleverne ikke selv bestemme deres skoleskema?

Mon en kok er bedre end en lærer til at undervise i hjemkundskab?


Dagen igennem vælger de unge selv, hvilke spørgsmål de vil arbejde med, og sidst på dagen bestemmer de også selv, hvordan de vil præsentere deres visioner.

Ungdomshuset sørger for, at der blandt andet vil være en kunstmaler, en layouter, en performancekunster, en musiker og en lydtekniker til stede, så der både vil blive lavet video, badges, et kæmpebillede, plakater, musik, bannere og sketches.

Hvis pressen vil se, hvad byens unge tænker om fremtidens skole, er I velkomne både i løbet af dagen og fra klokken 14.30 til 15.00, hvor medlemmer af Odense Byråd er inviteret til at få et eksklusivt kig ind i elevernes verden.


For yderligere oplysninger kontakt enten:

Hjalte Hansen, sekretariatsfrivillig i Danske Skoleelever (DSE),
mobil 25 58 99 30, dhh@skoleelever.dk

Konsulent Karen Vinten Understrup, Odense Kommune, Børn- og Ungeforvaltningen,
tlf: 65 51 50 08, mobil: 30 58 34 43, kvma@odense.dk