Spring til indhold
Nyhed

Hvad er det mon med den næse?

16-09-2010

Torsdag den 30. september kl. 16:00 – 17:30 kan man opleve dokumentarfilmen ”Me & My Nose” i Store Sal, Vollsmose Kulturhus. Der er fri entré.

Ziska er født og opvokset i Sverige. Alligevel bliver hun ofte spurgt, hvor hun kommer fra. Hun ser nemlig ikke svensk ud.
 

I filmen ”Me and My Nose” tager Ziska af sted på en rejse, for at finde ud af, om hun er svensk, hvordan hun får en svensk næse, og hvordan sådan en egentlig ser ud.
 

Hvad er det mon med den næse? Se, det får man en del at vide om, når man følger Ziska på hendes rejse.

Som publikum kommer vi med, når Ziska tager ud for at finde sin identitet. Vi oplever hendes forvirring omkring, hvad hun er – svensk, dansk, parsi, indvandrer?

Hun ender sin rejse i København, hvor hun bor med sin familie.

Hun har fundet ud af, at hun aldrig bliver svensk eller dansk på en sådan måde, at hun kan være en af ’os danskere’ eller ’os svenskere’.
 

Hun må være svensk og dansk på sin egen måde.

”Me & My Nose” er en væsentlig film om identitet og et bidrag til den diskussion om integration og nationale værdier, der f.eks. foregår i Danmark og Sverige.
 

Temaet er aktuelt og rammer tidens ånd – ikke bare i Norden.

”Me & My Nose” er dokumentarfilm tilsat elementer af animation og special effects, og filmen er både tankevækkende, morsom og rørende på samme tid.

Mød bl.a. Ziska, filmens producent Lise Saxtrup, hør oplæg om filmen, se ”Me and My Nose” og deltag i den efterfølgende debat.


Peter Widmer
Kommunikations- og kulturmedarbejder
Vollsmose Kulturhus
Vollsmose Allé 14, postboks 48
5240 Odense NØ

Tlf.: Direkte: 6375 0882
Mail to: pawi@odense.dk