Spring til indhold
Nyhed

Hjemløse sikret nattely i Odense midtby

20-01-2010

De hjemløse i Odense midtby er nu sikret overnatningsmuligheder inden døre resten af vinteren. Natvarmestuen i Pantheonsgade udvider i dag med 25 pladser


Når klokken i aften slår 20.00 i natvarmestuen i Pantheonsgade, kan dobbelt så mange hjemløse som i går komme ind i varmen og sikre sig et sted at sove. Natvarmestuen udvider nemlig med 25 pladser og kan fra i aften huse hele 50 hjemløse.


”Det er vi glade for. Det er altid svært for Natvarmestuen at afvise en hjemløs, der har brug for et sted at sove – også om sommeren. Men om vinteren, og især som nu hvor kulden skærer gennem marv og ben, er det helt umenneskeligt at afvise folk i døren”, siger lederen af Natvarmestuen i Pantheonsgade, Heinz Wolf.


Penge fra ”Kuldepulje” finansierer ekstra pladser

Natvarmestuen, der hører under Kirkens Korshær, og som arbejder tæt sammen med Odense Kommune, tog allerede i sidste uge initiativ til at søge midler fra Socialministeriets akutte ”kuldepulje”- udbudt den 11. januar. Og den hurtige reaktion har nu sikret Natvarmestuen i Pantheonsgade 135.000 kr. til ekstra akut beredskab.


Udvidelsen glæder Rådmand på området Peter Rahbæk Juel:


”Jeg har det rigtig godt med, at mange flere hjemløse i Odense midtby fra i dag er sikret en overnatningsmulighed på Natvarmestuen. Det skal dog nævnes, at vi i Odense hele tiden har haft kapacitet til at huse de hjemløse om natten. Men den midlertidige udvidelse af Natvarmestuen betyder, at presset letter på et af byens meget populære væresteder og dermed giver flere af midtbyens hjemløse mulighed for at sove, der hvor de helst vil.”


Nye madrasser og ekstra personale

De 135.000 kr. fra Kuldepuljen skal helt konkret finansiere flere madrasser og tæpper, ekstra forplejning og ikke mindst ekstra personale. Den midlertidige øgede kapacitet på Natvarmestuen i Pantheonsgade træder i kraft i dag og strækker sig frem til den 1. april 2010, hvor vinteren officielt er forbi.


Natvarmestuen i Pantheonsgade har åbent hver nat hele året rundt fra kl. 20.00 til 08.00.


Yderligere oplysninger

Heinz Wolff, Leder af Natvarmestuen i Pantheonsgade: 2810 3196

Peter Rahbæk Juel, Rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen: 3051 3115