Spring til indhold
Nyhed

H.C. Andersen Julemarkedet 2010

17-11-2010

Danmarks hyggeligste julemarked er klar til det store rykind af gæster den 27. – 28. november & 4.-5. december kl. 10-18.

Området omkring Sortebrødre Torv, H.C. Andersens Hus og Møntergården bliver forvandlet til én stor markedsplads, som på H.C. Andersens tid. Med markedsboder, gøgl og masser af underholdning for hele familien.

I gader og stræder, er der et mylder af liv til julemarkedet. Nisser, lirekassemænd, hestevogne, udklædte markedsfolk, kor der synger julen ind og H.C. Andersens eventyrfigurer kommer forbi på din vej rundt i gaderne og er med til at skabe den helt rigtige stemning af ”trængsel og alarm”. På torvet og i de omkringliggende gader og gårde kan man gøre et kup i markedsboderne, hvor der sælges alt, hvad hjertet begærer af delikatesser, pynt, kunsthåndværk, grønsager og meget mere. I det gamle tivoli kan du få en tur i svingkarrusellen og i det Belgiske Spejltelt ”La Gayola” kan I varme jer med gløgg og æbleskiver, mens I nyder de små varietélignende shows.

På museumsområdet Møntergården summer det af liv og historiske aktiviteter i de smukke gårdrum. Det gammeldags køkken sælger tidstypisk julemad, som julepostej, blodpølse, stakitøl og æblemost ligesom man helt gratis kan besøge museets udstillinger om Odense i gamle dage. Prøv også den nye skattejagt for børn: ”Hvem har skidt i nissens fad?”.

I Lotzes Have optræder H.C. Andersen Paraden med deres ”Vinterpotpourri” med uddrag fra eventyrene tilsat sang og musik. Se også om du kan finde H.C. Andersen i juletræslabyrinten og få en høj hat. Fyrtøjet inviterer også indenfor i deres eventyrlige univers med fortællinger, masser af juleaktiviteter i Atelieret og plads til leg. Trænger I til en pause, kan I købe en forfriskning i Café Fyrtøjet.

Tag familien og vennerne med og kom i gammeldags julestemning på H.C. Andersen Julemarkedet.

Der er fri adgang til julemarkedet. Der betales entré til Børnekulturhuset Fyrtøjet og H.C. Andersens Hus.
 
Sted: Området omkring Sortebrødre Torv og H.C. Andersens Hus, Bangs Boder 29, 5000 Odense C.

www.hcajulemarkedet.dk

Yderligere information 
Kulturkonsulent Ane Stockmarr, Odense Kommune, Kultur, adbs@odense.dk, 30 85 77 91

Pressefoto kan downloades under afsnittet ’Billedarkiv’ på www.hcajulemarkedet.dk