Spring til indhold
Nyhed

Har du Danmarks bedste idé - på Fyn?

15-04-2010

Der er store pengepræmier på spil, når fynske opfindere konkurrerer på bedste forretningsidé

Nu lyder startskuddet til idékonkurrencen Danmarks bedste idé på Fyn. Det er anden gang konkurrencen løber af stablen, og igen i år forventer arrangørerne hård kamp om præmierne. Sidste år deltog omkring 100 forretningsidéer. En af de håbefulde opfindere var Rudi Rusfort Kragh. Han vandt ikke konkurrencen, men den gav ham et puf i den rigtige retning: - Konkurrencen gav mig erfaring i at beskrive min idé præcist og præsentere den for offentligheden, fortæller han.

Rudi Rusfort Kragh har udviklet et software-program, der hjælper familier med spare penge på varmeregningen. Husets Web kalder han programmet, der finder de bedste steder at sætte ind, hvis man vil nedbringe sine udgifter til opvarmning. Siden sidste års konkurrence har Rudi Rusfort Kragh arbejdet målrettet videre med idéen - og det med så stor succes, at han i februar 2010 med www.husetsweb.dk vandt IT- og Telestyrelsens innovationskonkurrence Offentlige Data i Spil.

Alle kan være med

Men er det i disse krisetider klogt at kaste sig ud i den usikre tilværelse som iværksætter? ”Ja - hvis idéen er god nok”, lyder svaret, hvis man spørger iværksætterkonsulent Torben Rasmussen, Udvikling Odense, som står bag konkurrencen. Men man bør tage imod rådgivning: - Vi vil gerne hjælpe de gode forretningsidéer frem i lyset, forklarer han. - De mest ambitiøse idémagere og dem med størst potentiale kan vi hjælpe med at etablere sig, så de måske vokser og skaber job til andre.

Han understreger dog, at man ikke behøver have ambitioner om at blive iværksætter for at deltage i konkurrencen. - Alle kan være med, også ansatte i virksomheder. Man skal bare bo eller arbejde på Fyn. Idéerne kan være både nye produkter, nye forretningskoncepter og idéer med et kunstnerisk tilsnit. Det vigtigste er, at de har originalitet, nyhedsværdi og kommercielt potentiale, siger Torben Rasmussen. Ud over chancen for at vinde pengepræmier får deltagerne tilbudt individuel rådgivning efter konkurrencen.


Kom i kløerne på en venture kapitalist!

Danmarks bedste idé på Fyn løber fra 23. marts til 3. maj, hvor der er sidste frist for indlevering af konkurrencebidrag. Vinderne kåres den 1. juni på Stjerneskibet i Odense. I hovedkonkurrencen er der tre præmier: En 1. præmie på kr. 25.000, en 2. præmie på kr. 10.000 og en 3. præmie på kr. 5.000. Dertil kommer særprisen: En miljøpris på kr. 20.000 i samarbejde med Miljøforum Fyn, som gives til den bedste idé inden for grøn udvikling.

Og endelig uddeles særprisen ”Kom i kløerne på en venture kapitalist!”. Prisen gives til den idé, der er bedst egnet til konkret forretningsudvikling og består af en forundersøgelse af teknologi, rettighedsbeskyttelse og marked, sponsoreret af Syddansk Teknologisk Innovation. - Kandidaterne til denne pris vil typisk være forskningsintensive idéer, som kræver et omkostningstungt forarbejde. Med prisen vil vi gerne åbne en dør for de idéer, der skal dén vej, siger Torben Rasmussen.


 

Yderligere oplysninger

Iværksætterkonsulent Torben Rasmussen, tlf. 63 75 95 00 / 30 66 79 62, mail: torb@odense.dk
Direktør Rudi Rusfort Kragh, Husets Web, tlf. 51 78 95 92, mail: info@husetsweb.dk