Spring til indhold
Nyhed

Fynsk MGK Center i Odense

01-12-2010

Valget faldt på Odense, da landets syv nye Musikalsk Grundkursus Centre skulle udpeges. På Odense Musikskole jubler man over Kunstrådets beslutning.


Ny strukturMusikudvalget under Statens Kunstråd besluttede i foråret 2010 at etablere en ny struktur for de musikalske grundkurser for at styrke udviklingen af musikalske miljøer og talenter i hele landet. Det betød blandt andet, at landets 13 MGK'er skulle reduceres til i alt 7. På den baggrund, ansøgte Odense Musikskole i samarbejde med Samrådet for musikskoler på Fyn om, at Odense kunne få et af de syv nye centre.

Sikrer sammenhængen

Med et musikalsk grundkursus i Odense kan der fortsat tilbydes musikundervisning, der er med til at udvikle musikalske talenter til et niveau, hvor de kan søge om optagelse på en videregående musikuddannelse. På den måde sikres produktionen af kandidater, der kan være med til at skabe et levende lokalt musikliv af høj kvalitet. Desuden vedligeholdes den tætte forbindelse mellem musikskolen, musikalsk grundkursus og musikkonservatoriet (SMSK). ”Vi er stolte af, at Kunstrådet har imødekommet vores ansøgning og glæder os til at udvikle MGK”, udtaler Uffe Most, leder af Odense Musikskole.

Talentarbejde på Fyn

”Udviklingen af MGK Center Fyn giver os mulighed for at arbejde endnu mere intensivt med det musikalske talentarbejde på Fyn”, udtaler Uffe Most. Planen er derfor, at MGK Center Fyn skal indgå i et tæt samarbejde med Samrådet for musikskoler på Fyn samt Fyns Rytmiske Talentskole og Fyns Klassiske Talentskole om at spotte talenterne og skabe de bedst mulige rammer for den musikalske talentudvikling på Fyn.

7 centre på landsplan

De øvrige 6 centre kommer til at ligge i byerne København, Køge, Kolding, Århus, Holstebro og Aalborg. Fælles for de syv nye centre er, at de er placeret på de større musikskoler i byerne, og skal samarbejde med alle musikskoler i regionen, så de musikalske talenter uanset bopæl får lettere adgang til at benytte sig af MGK-tilbuddet.

Fakta

Musikalsk Grundkursus er en tre-årig konservatorieforberedende uddannelse for unge. Læs mere om MGK på https://musikalskgrundkursus.dk/studerende/

Samrådet for musikskoler på Fyn er en paraplyorganisation for de ti fynske musikskoler. samrådet driver blandt andet de to fynske talentskoler, se mere på www.fynskemusikskoler.dk

Kontakt

Uffe Most, musikskoleleder, 20405635, umo@odense.dk