Spring til indhold
Nyhed

Fyn kæmper for MadX fødevareeksperimentarium

02-11-2010

”Fyn opfylder alle betingelser for at tiltrække MadX – stærk kobling mellem uddannelse, erhverv og offentlige institutioner, samtidig med vi har lang tradition for både produktion og forarbejdning af kvalitetsfødevarer. Samtlige fynske kommuner bakker op om vores ansøgning, for alle ønsker at få MadX til hertil. Vores erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner støtter også op,” fortæller Odense borgmester Anker Boye.

Der er kamp om det nytænkende center for mad, der vil give ekspertstatus på fødevareområdet for den valgte by. Odense ønsker MadX, fordi et madeksperimentarium giver mulighed for at kunne sætte retning på udviklingen i danskernes forhold til fødevarer. Med MadX og forankringen som kvalitetsfødevareproducerende område, vil Fyn få mulighed for at sætte et solidt aftryk i debatten.

Kvalitetsmad til mange
”På Fyn har vi et solidt fundament for fokus på fødevarer at bygge MadX på. Derudover tænker vi på at skabe god mad til de mange. Det er en velfærdsopgave at højne bevidstheden om vores madkvalitet fra jord til bord kollektivt. Det er ikke nok, vi er gode til mad i hver husholdning, vi skal også være det for de mange. Til børn i institutioner og skoler, for de ældre hjemme og på plejehjem, for de syge på hospitalerne og når vi er på farten. Kvalitetsmad til mange er et af de fokusområder, Odense også vil have, hvis MadX bliver placeret her i Odense,” fortsætter Anker Boye.

Der er allerede forskellige initiativer i gang for at understøtte netop dét fokus, blandt andet at inddrage børn og unge i at gøre det populært at gå til madlavning. Projektet ’Madværksteder som fritidsaktivitet’ er rettet mod ungdomsskoler og støttet økonomisk af FDB.

Også Odense Universitetshospital ønsker at samarbejde med et madeksperimentarium i forhold til sund hospitalsmad. I Odense vil MadX være både en platform for forskning i det bedste af det bedste og have et folkeligt fokus til gavn for flertallet.

 

For yderligere info:

Katrine Krebs, pressekontakt i Udvikling Odense, 6166 4447
Janus Krarup, Udviklingsdirektør i Udvikling Odense, 2138 6551