Spring til indhold
Nyhed

Fuldt program for Odense Havnekulturfestival 2010

06-05-2010

Odense Havnekulturfestival offentliggør nu det fulde program for dagene 28.- 30. Maj, hvor 200 aktiviteter, 100 foreninger, 1500 aktører samt Magtens Korridorer, The Blue Van og Lucy Love indtager området omkring Havnepladsen og Byens Ø i Odense. Teaterforestillinger, International graffitikunst og en række vand-events er desuden blandt de spændende indslag.


· Magtens Korridorer, The Blue Van og Lucy Love

· Soundclash m. Unity Hi-Fi, Ras Money, La Cu China Som Sistema m.fl.
  arrangeret af Urban Art Project

·
Waterbubbles
·
Redningsdykker-event
·
Historiske Skibe
·
Fynske smagsoplevelser
·
International Graffitievent – 4 X 30 meter væg males
·
Aktiviteter for børn på Børnepladsen med bl.a. kreativt værksted,
  cirkus, teater og børneloppemarked

·
Me-We – eksperimenterende musikteaterforestilling i DLG-hallenFestivalen har vokseværk

”Vi har øget alt med 25 % i år, antallet af aktiviteter, økonomi og areal, så vi håber også, at det viser sig i antallet af besøgende” udtaler daglig leder af Ungdomshuset Karsten Damgaard
På vandet kan man f.eks. opleve de to historiske skibe Caroline S og Viking, der udover publikumssuccesen Waterbubbles fra sidste år, bliver et af de helt store trækplastre. Der er mekaniske vandskulpturer fra Århus, redningsdykkerevent, streetsoccerturnering, den ekstreme cykelsportsdisciplin cykel trial og kunstnere har dekoreret en portal til Børnepladsen, hvor der er nye tiltag som f.eks. en særlig børneteaterforestilling Babusjka fra Teater Gyda.
På Sverigesgade kan besøgende opleve en af byens fascinerende industrihaller blive forvandlet til et højteknologisk rum med robotter, lyd, lys og video. Odense Internationale Musikteater står i spidsen for forestillingen Me-We, der er en workshop og en forestilling om drømme med mange undergrundsaktører som f.eks. Parkour specialister, poledansere, streetdansere, bmx’er, inlinere og skatere.
I 2009 besøgte 15-20.000 mennesker Odense Havnekulturfestival, hvilket var ca. 5000 flere end året før.     


Kulturfest der rækker ud over Fyn

Det er ikke kun den fysiske størrelse, der har vokseværk. Der er i år flere tiltag, der henter aktører fra hele landet og uden for Danmark. Urban Art Project står i spidsen for en skatekonkurrence med skatere fra hele landet. De arrangerer en international graffiti event med crews fra Tyskland, Sverige og Danmark og lørdag danner Memcornhallen rammen for et Soundclash med DJ’s fra Ålborg, Århus, Odense og København.
Ud over at deltage i Odense Havnekulturfestival står de unge i Urban Art Project for en række spændende kulturelle aktiviteter på havneområdet omkring Byens Ø og skaber rammerne for den skæve, kreative ungdom på Fyn. Efter vinderen af arkitektkonkurrencen for Byens Ø blev fundet i april 2010 indgår det i planerne, at der skal være flere længerevarende aktiviteter, der skal skabe liv på øen. Urban Art Project er blot den første af slagsen. Hen over sommeren er der derfor en udstilling af skulpturer, minigolf med 12 baner og en strandbar, hvor gæsterne vil kunne nyde solen med tæerne i sandet og en drink i hånden. Alle sammen aktiviteter, der bliver skudt i gang med Odense Havnekulturfestival 2010.

Der er med andre ord en kulturfest i vente, hvad enten man er til cremen af dansk rock og pop, eksperimenterende teater, kunsthåndværk eller bare en sjov oplevelse for hele familien.

Se det fulde program her: www.havnekulturfestival.dk


Med venlig hilsen

Have Kommunikation


For yderligere information kontakt

Christian Møller, Have Kommunikation, på tlf. 33 25 21 07/ 2624 0128, eller

cmo@have.dk

Maria Andersen, Have Kommunikation, på tlf. 33 25 21 07, eller

maria@have.dk

Maria Navntoft, Odense Havnekulturfestival, tlf.

26127832 eller mnh@odense.dk