Spring til indhold
Nyhed

Fremgang over hele linjen for Studiebyen Odense

08-07-2010

De studerende strømmer til Odense. Både Syddansk Universitet, Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt kan melde om fremgang i antallet af ansøgere til de videregående uddannelser.

 

De flotte tal giver god anledning til at rose byens videregående uddannelsesinstitutioner, som formår at skabe spændende og relevante uddannelser, som tiltaler de unge, siger borgmester Anker Boye. Det betyder meget for Odense, at så mange unge har lyst til at læse og bo i byen. Det er vigtigt for udviklingen både at tiltrække og fastholde højtuddannede og samtidig er de studerende med til at skabe liv og stemning i byen. Alle de nye studerende er hjertelig velkomne.

 

Nye aktiviteter for studerende

Studiebyen Odense arbejder hele tiden på at gøre det endnu mere attraktivt at være studerende i Odense, derfor er der taget initiativ til en række nye aktiviteter og events, hvor studerende møder og konkurrerer mod hinanden på tværs af uddannelser. Indsatsen laves i tæt samarbejde med de videregående uddannelsesinstitutioner.

 

Selvom de nye initiativer ikke alene forklarer det øgede antal ansøgere, er det et rigtig godt fingerpeg om, at vi sammen arbejder i den rigtige retning. siger Anker Boye.

 

Foråret har allerede budt på Studiemesterskab i Street Soccer og Studieslutfest med Turboweekend, Love Shop og Danmark- Japan på storskærm.

De mange nye studerende kan i det kommende semester se frem til Studiestartsfest på Albani, Studiestafet langs Odense Å og fælles fredagsbar i den gamle skibsmedie på havnen.

 

De nye begivenheder sker som led i en langsigtet indsats, der skal forbedre Odenses image som studieby. En undersøgelse udarbejdet i samarbejde med analysebureauet Wilke viser, at det er utrolig svært at tiltrække et større antal studerende til byen, hvis ikke de i forvejen får en anbefaling fra venner og familie. De nye aktiviteter og events skal få odenseanere til at fortælle om Odenses spændende tilbud til studerende.

 

Uddannelsessted

Ansøgere som har uddannelsestedet som 1. prioritet

Syddansk Universitet

+34 %

University College Lillebælt

+20 %

Erhvervsakademiet Lillebælt

+10 %

 

Tallene dækker over ansøgere til uddannelser i Odense og ikke uddannelsesstedernes øvrige byer.