Spring til indhold
Nyhed

Følg Odense Byråds møder på nettet

25-08-2010

På premiereaftenen kan borgeren hjemme bag pc'en dog kun se oversigtsbilleder af byrådet. Kommunens leverandører vil sikre, at de nye robotkameraer fra næste byrådsmøde vil fokusere på og optage det medlem, der har ordet.

De gamle mikrofoner og højtalere i byrådssalen var udtjente. Så da de skulle udskiftes, besluttede kommunen at tage det næste skridt og etablere direkte transmission af møderne på nettet.

Det betyder, at alle med en pc og forbindelse til internettet kan følge byrådets debat direkte uden at skulle bevæge sig ind på rådhuset.

- Der er ingen illusioner om, at alle borgere fremover vil være klæbet til skærmen hver anden onsdag, når der er byrådsmøde. Men det bliver meget nemmere at holde sig orienteret om byrådets beslutninger og begrundelser, siger administrationschef Leif Hansen, der også fungerer som byrådssekretær.

Han forventer, at der især vil være interesse for efter møderne at gå i arkivet på www.odense.dk/byraadstv og se, hvad byrådet sagde og besluttede på tidligere møder. Her kan man slå op på lige præcis de emner, der interesserer en eller tjekke, hvad de enkelte byrådsmedlemmer har sagt.

Flere levende billeder på odense.dk

- Det er planen at høste flere sidegevinster ved den nye løsning, siger webchef Birgit Pedersen, Odense Kommune. Den software, der oversætter signalerne fra optagelserne til nettet, kan også benyttes til andre optagelser i kommunen.

Borgermøder, videovejledninger til fx selvbetjeningsløsninger og andre videoer vil også kunne web-streames, så man kan se dem på odense.dk.

Web-tvdebatter i byrådssalen

Det nye udstyr er af en så god kvalitet, at optagelserne også kan vises på tv.
Man kan sige, at byrådssalen kan fungere som et slags studie, hvorfra der kan transmitteres informations- og debatmøder om væsentlige emner.

Kontakt

Administrationschef Leif Hansen, Byrådssekretariatet, tlf. 65 51 10 02