Spring til indhold
Nyhed

Flere penge til forstadspuljen

01-03-2010
Pressemeddelelse udsendt den 1. marts 2010


På sit møde den 3. marts 2010 forventes Økonomiudvalget at vedtage reviderede retningslinjer for forstadspuljen. Puljen, der skal styrke livet i Odenses forstæder, er i 2010 blevet øget fra 1,5 mio. om året til 10 mio. om året de næste fire år.

- Det er i forstæderne at hverdagslivet leves og det er her, der skal være et stærkt nærmiljø, siger borgmester Anker Boye (A).

- Det at vi har opprioriteret forstadspuljen betyder, at vi har fokus på at skabe gode rammer for fællesskab og udvikling i lokalområderne. Vi skal huske på, at Odense er mere og andet end bymidten, og derfor er det glædeligt, at der kommer ekstra penge til forstæderne.


Foreninger, organisationer, grupper af borgere mv. i Odense Kommune kan søge penge til projekter i lokalområder udenfor bymidten.


De kriterier, som Økonomiudvalget ventes at vedtage er:

  • At projektet er nyskabende eller enestående
  • At det udvikler eller understøtter eksisterende tiltag i lokalområdet
  • At det er en idé, der kan udbredes og inspirere andre lokalområder
  • At projektet fremmer Odense Kommunes vision, politikker og strategier

Der gives ikke støtte til partipolitiske formål eller foreninger, enkeltpersoner, erhvervsvirksomheder eller religiøse formål.

En arbejdsgruppe sammensat af repræsentanter fra alle fem forvaltninger i kommunen udarbejder forslag til fordeling af puljen. Herefter er det Økonomiudvalget, der tager endelig stilling til hvem der skal have tilskud.


Flere oplysninger:
Borgmester Anker Boye