Spring til indhold
Nyhed

Fjordens dag 2010

27-01-2010
Vær med i plakat konkurrencen - inden 3. maj
Du har nu muligheden for at deltage i Fjordens Dags plakat konkurrence, hvor hovedpremien er 10.000,-

Plakaten vil blive trykt i mere end 1000 eksemplarer og bliver forsiden på Fjordens Dag programmet, der udsendes i 35.000 eksemplarer over hele Fyn.

Læs mere om Fjordens Dags plakat konkurrence

Fjordens Dag er nu landets største naturarrangement.

Siden 1991 er arrangementet hvert år blevet afholdt den anden søndag i september.

Vores ønske med dagen er at invitere folk ud til områderne omkring Odense og Kerteminde fjorde og inspirere dem til at bruge naturen til sport, leg, fiskeri, udflugter, friluftsliv, kulturoplevelser, sundhedsfremmende aktiviteter m.m. Arrangementet er i høj grad præget af arbejdende værksteder og publikums deltagelse i aktiviteterne.

Omkring 2000 mennesker, hovedsagelig fra de fire fjordkommuner, er aktivt involveret i Fjordens Dag ved Odense og Kerteminde fjorde, og de tilbyder over 250 aktiviteter.

Der bliver således budt på så forskellige aktiviteter som bueskydning, træklatring, falkeopvisning, skattejagt og redningsøvelser med Falck og meget meget mere.

Aktiviteterne besøges årligt af 30.000 - 50.000 mennesker. Fjordens Dag arrangeres i et bredt samarbejde mellem Kerteminde, Nordfyns og Odense Kommuner samt Fyns Statsskovdistrikt og over 150 institutioner og foreninger.

Økonomisk støttes dagen af de involverede kommuner samt af en række lokale og nationale sponsorer. Derfor er det muligt for Fjordens Dag at være et 100 % nonprofit arrangement, hvor langt de fleste aktiviteter er gratis at deltage i.