Spring til indhold
Nyhed

Filmfest i Odense klar til Take OFF

09-08-2010

Der er ingen tvivl om, at der står film på programmet i Odense den sidste uge i august. OFF10 byder på et internationalt konkurrenceprogram, med 120 kortfilm fra hele verden, et væld af sideprogrammer med fokus på så forskellige ting som de bedste kortfilm fra Tyskland, animationsfilm fra New Danish Screen og YouTubes betydning for kortfilmens fremtid. Film indtager hele byen, når, der vises film på særlige steder som Politigården, Rådhuset og TV2s hovedkontor. Og det er bare nogle af de ting, man kan opleve under OFF10.

 

Fra ide til virkelighed for gamle og nye talenter

Odense bliver fyldt med unge filmtalenter fra hele Europa, der på Talent Camp Odense bruger ugen på at arbejde med film, snakke om film, opleve film og i det hele taget udvikle deres talenter og ideer.


Onsdag byder OFF i samarbejde med Foreningen af Dansk Instruktører på en pitching konkurrence, hvor professionelle filmfolk med en god idé får mulighed for at pitche den for en jury og publikum får mulighed for at smugkigge ind i en ellers lukket del af filmverdenen. De Odenseanske gader vil også være fyldte med børn og unge, der deltager i forskellige workshops, hvor de får lejlighed til at afprøve deres egne evner inden for filmens verden.

 

Film med mere…

Når biografmørket bliver for meget, kan de mange gæster, der besøger Odense fra in- og udland kaste sig ud i en række mere eller mindre filmrelaterede OFF Screen arrangementer. Man kan for eksempel opleve en musikalsk hyldest til Tom Waits, en helt anderledes byvandring, eller man kan vælge bare at koble af til en af Club OFFs DJs, der ugen igennem byder på elektroniske beats og lounge stemning på Kulturmaskinen. Hvis ikke man har fået film nok kan man også tage filmoplevelsen med udenfor og sætte sig til rette på den udendørs amfiscene, hvor der hele ugen vises film for alle interesserede.

 

OFF holder Sølvbryllup

Og glem ikke, at det også er i år OFF fejre sølvbryllup. Netop i år er det 25 år siden den første filmfestival i Odense blev afholdt, og det skal fejres. Tirsdag morgen er der rundstykker, morgensang og æresport på pladsen foran Kulturmaskinen, hvor OFF holder til.

 

OFF Awards

Ugen afsluttes med endnu et brag af en fest, når OFF Awards indtager Teaterhuset og spændingen udløses om, hvem der får de i alt 11 priser, der uddeles i Odense. Juryerne begrunder deres valg og overrækker priserne til de heldige vindere på scenen. Dem, der stadig kan klare lidt mere film, kan lørdag sætte sig til rette i biografstolen igen, når alle vinderfilmene bliver vist en gang til inden dette års filmfest i Odense takker af. Se mere på www.filmfestival.dk

Information og akkreditering

Festivalleder: Birgitte Weinberger birgitte@filmfestival.dk / 65 51 28 21

Pressekoordinator: Camilla Jensen cje@nissenco.dk / +45 60 61 72 16

 

Highligts fra programmet

Alle dage

120 konkurrencefilm fra hele verden se mere på: http://filmfestival.dk/category/program/

Skoleklasser arbejder med film på forskellige måder: http://filmfestival.dk/off-workshop-lommefilm/, http://filmfestival.dk/off-workshop-a-day-with-documentary/, http://filmfestival.dk/off-workshop-film-x-on-the-road/. Kun for allerede tilmeldte skoleklasser. Pressen kan efter nærmere aftale få adgang.

Talent Camp: 30 unge filmtalenter fra Europa mødes over work shops net working og meget mere http://www.talentcampodense.dk/. Kun tilmeldte kan deltage. Pressen kan få adgang efter aftale.

Mandag 23/8

Kick OFF — den officielle åbning af OFF10 kl. 20.00 på Brandts Klædefabrik. Billet eller akkreditering nødvendig.

 

Tirsdag 24/8

Sølvbrylluppet fejres med morgenbrød, morgensang og æresport ved Farvergården. Kl. 9.00

OFF Limits viser ”Mr. Smith goes to Washington” på Odense Rådhus inkl. rundvisning på rådhuset. Kl. 19.00. Billet eller akkreditering nødvendig.

Onsdag 25/8

Pitch Me Baby — international pitching konkurrence i Teaterhuset. Åbent for publikum uden billet. Kun tilmeldte kan deltage i konkurrencen.

OFF Limits viser ”The Thin Blue Line” på Odense Politigård. Inkl. et uforpligtende besøg I detentionen og opvisning med politihunde. Kl. 19.00. Billet eller akkreditering nødvendig.

Torsdag 26/8

Pressemiddag med Mikkel Munch Fals og udvalgte jurymedlemmer, her er der mulighed for at nyde en god middag og få en snak med den kunstneriske leder samt udvalgte jurymedlemmer. Kl.19.00. Tilmelding nødvendig, arrangementet er kun for pressen og særligt inviterede.


Fredag 27/8

OFF Awards i Teaterhuset. Kl. 19.00. Tilmelding nødvendig.


Lørdag 28/8

Alle vinderfilm vises fra kl. 11.00.

Den kinesiske storfilm Hero vises på Amfiscenen. Live optræden af kinesiske Shaolin munke inden filmen. Kl. 21.00. Adgang for alle.