Spring til indhold
Nyhed

Få en forrygende filmoplevelse for kun femten kroner per film i Vollsmose Kulturhus

08-11-2010

Mandag 15.11.10 vises to film: Kl. 09:00 er det ”Whale Rider” og kl. 11:30 er det ”Precious,” der er på plakaten.


”Whale Rider”
(Varighed: Film og dialog i alt 2 t. 15 min.).

I denne smukke film møder vi den 11-årige pige Pai, som tilhører en maorisk stamme Whangara i New Zealand. Moderne tider er kommet, så hvem er den nye ’chief’ for stammen? Ifølge traditionen skal det altid være den førstefødte søn, men Pai insisterer på at det er hende, der er stammens nye leder. Mød Irma Clausen, der har levet med maorierne i New Zealand i mange år, efter filmen.

”Precious” (Varighed: Film og dialog i alt 2 t. 15 min.).

Oscar-belønnede ”Precious” belyser ghettoens sociale fængsel i USA. Vi er i Harlem i 1987. Precious er en 16- årig afro-amerikaner, hvis eneste flugt fra et hårdt liv er dagdrømmerierne om at blive popstjerne og få en kæreste med lys hud. Efter filmen fortæller dansk-kenyanske Catherine om sit engagement i kultureventen Miss Afrika, mens den amerikanske danser Temu debatterer de sortes liv i Staterne.


Onsdag 17.10.10
kan man også se to film. Kl. 09:00 vises ”Terrorist ved et tilfælde” og kl. 11:30 kan man se ”Rize.”


”Terrorist ved et tilfælde”
(Varighed: Film og dialog i alt 1 t. 30 min.).

Abdul og Cem er begge glade for skolen og kammeraterne. De har planer for deres studier og liv – så hvorfor vælger den ene at blive terrorist? Dette spørgsmål stiller dansk-tyrkiske Cem sig. Han rejser ud for at møde Abdul Kadir – en religiøst fanatisk jævnaldrende fra Danmark, der sidder fængslet for terrorplaner i Bosnien. Mød Cem efter filmen.

”Rize” (Varighed: Film og dialog i alt 2 t.).

”Rize” er en forrygende dokumentarfilm fra Los Angeles’ ghetto. Vi følger en stor gruppe udsatte unge, der dyrker en slags moderne stammedans. Deres forbillede er ’Tommy the clown’, der samler dem i et stærkt fællesskab for et positivt liv, som værn mod vold og kriminalitet. Efter filmen fortæller to professionelle dansere om dans i et flerkulturelt fællesskab og øver hip hop med publikum.


Fredag 19.11.10
er der familiearrangement kl. 17:00, hvor de voksne ser ”Ørkenblomst” i Store Sal mens børnene ser ”Min nabo Totoro” i Lille Sal.


”Ørkenblomst”
(Varighed: Film og dialog i alt 2 t. 30 min.).

Somaliske Waris bliver omskåret som femårig og giftet bort som 13-årig. Hun flygter derfor til London med bedstemorens hjælp. Planen slår fejl og livet som illegal indvandrer starter. Imidlertid opdager en modefotograf Waris’ eksotiske udstråling. Hendes liv som international topmodel begynder - og Waris begynder at kæmpe for afrikanske kvinders rettigheder. Mød unge somalisk-danske Munira Ali og hør hendes personlige historie om pigeomskæring og dens konsekvenser, når du har set filmen.

”Min nabo Totoro” (Varighed: Film og dialog i alt: 2 timer).

I denne magiske film fra Japan bor søstrene Satsuke og Mei med deres far. De flytter på landet for at bo tæt på hospitalet, hvor pigernes mor er indlagt. Børnene savner hende, men bliver venner med Totoro, skovens fabeldyr. I sin flyvende kattemobil tager han Mei og Satsuke med på forunderlige eventyr – ud for at finde mor. Efter filmen kan du møde japanske Kuniko, der fortæller om dengang, hun var barn i Japan. Se en rigtig kimono og hør om japanske fabeldyr og lege.


Filmene vises på denne adresse: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, 5240 Odense NØ.

Forhåndstilmelding er tilrådelig, men der sælges også billetter i døren. Booking på tlf. 63 75 08 82 / 63 75 08 80 eller 6375 0881 (man.- tors. kl.10-15, fre. kl. 10-14), eller på tilmelding@vollsmose.dk

Peter Widmer
Kommunikations- og kulturmedarbejder
Vollsmose Kulturhus
Vollsmose Allé 14, postboks 48
5240 Odense NØ

Tlf.: Direkte: 6375 0882
Mail to: pawi@odense.dk