Spring til indhold
Nyhed

EXPO-udstilling åbner i Odense

07-06-2010

Fredag den 4. juni åbnede Odense Kommune dørene til en udstilling om Odenses deltagelse på EXPO 2010. På udstillingen i Rådhushallen kan alle se og høre, hvad Odense fortæller kineserne på EXPO 2010.

 

En udstilling om udstillingen
Udstillingens åbning faldt sammen med 2 års dagen for henvendelsen fra Kina om at deltage i EXPO 2010. I de to år er der arbejdet hårdt på at lave udstilling, finde samarbejdspartnere og opbygge netværk i Kina for at kunne åbne udstillingen Spinning Wheels den 1. maj i Shanghai. Pavillonen i Kina har været åben en måned, men nu kan man i Odense i tekst, video og billeder se og høre om Odenses deltagelse på EXPO 2010.

 

Udstillingen er resultat af et samarbejde mellem Syddansk Erhvervsskoles udviklingsafdeling og Odense Kommune. Den er bygget af elever i tømrer/snedkerafdelingen og malerafdelingen på Syddansk Erhvervsskole. Udstillingen er i størrelse og grundform næsten identisk med pavillonen i Shanghai. Pavillonen i Shanghai er i glas og stål og er tegnet af Kvorning Design og Kommunikation. Kopien i Rådhushallen er i træ og konstrueret af bygningskonstruktør Hjørleif Klein i samarbejde med underviserne på Syddansk Erhvervsskole.

 

I Kina er cyklen fremtrædende i udsmykningen af pavillonen, mens udstillingen i Rådhushallen handler om perspektiverne bag Odenses deltagelse i Shanghai, om EXPO 2010, om udstillingens temaer: Byplanlægning, cykelfremme, H.C. Andersens eventyrlige fødeby, design og kunsthåndværk, effektiv energiudnyttelse, miljø (rent vand, spildevandsrensning og affaldshåndtering) samt uddannelse. Besøgende får i tilgift indblik i Kinas historie, kultur, økonomi, religion og befolkning. De kan også tage med sig fra udstillingen H.C. Andersens forhold til Kina, den berømte Y-stols mange hundrede år gamle forbillede og cyklens historie.

 

Udstillingen i Rådhushallen er åben for publikum frem til den 12. juni i Rådhusets åbningstid.

 

Ny skulptur i Odense
I forbindelse med Odenses deltagelse på verdensudstillingen blev en ny skulptur afsløret i Odense. Skulpturen er doneret af Møllerens Fond, og kunstneren er Mette Agerbæk. Hun har udformet værket efter grundtankerne om bæredygtighed, om at være i balance med naturen og miljøet, om bevægelse og kontakten til omverdenen – specielt Kina. Skulpturen står ved Klaregadebroen, overfor indgangen til Munke Mose.