Spring til indhold
Nyhed

Etniske ældre juler på dansk

06-12-2010
Der skal fældes juletræ, bages klejner, klippes julehjerter og fortælles julehistorier, når de godt 30 etniske ældre fra værestedet Mimers Brønd i denne uge stifter nærmere bekendtskab med de danske juletraditioner.

I dag, mandag den 6. december, går turen til Langesø for at fælde juletræ. Og på torsdag den 9. december skal der hygges med julepynt og julebagning, mens der fortælles historier om dansk jul. Det er programmet for de 30 ældre odenseanere, alle med en anden etnisk baggrund end dansk, der i det daglige kommer på værestedet Mimers Brønd i Vollsmose.

– Mange ældre med anden etnisk herkomst end dansk kender de danske juletraditioner, men har måske aldrig oplevet dem direkte, og kender ikke baggrunden for, at vi juler, som vi gør. Det forsøger vi at lave om på med de to dages julerier, fortæller Jenny Havn, der er teamleder for personalet på Mimers Brønd.

De to dage med danske julerier er blevet til i et samarbejde mellem Ældre Sagen, Dansk Flygtningehjælp og Odense Kommune. Det er personalet på Mimers Brønd, der med hjælp fra frivillige giver de ældre odenseanere med anden etnisk baggrund en oplevelse med danske juletraditioner.

Program
Mandag d. 6. december kl. 9.30
kører ca. 30 brugere fra Mimers Brønd med bus til Langesø for at fælde et juletræ til Mimers Brønds julefest.
Torsdag d. 9. december kl. 10.00-14.00 er der julefest på Mimers Brønd, Bøgeparken 250, Odense NØ, hvor brugerne klipper julepynt, bager julekager m.m., mens de frivillige hjælpere fortæller historier om danske juletraditioner.

Mimers Brønd
Mimers Brønd er et multietnisk værested for ældre i Vollsmose. Stedet har til formål at bryde ensomhed og social isolation og at støtte sundhedsfremme og forebyggelse for stedets brugere. Værestedet har siden 2007 været et tilbud til borgere over 55 år i Vollsmoseområdet. Det besøges i dag af omkring 150 forskellige brugere af mange forskellige nationaliteter.

Kontakt
Teamleder Jenny Havn, tlf. 30 94 27 57