Spring til indhold
Nyhed

Dubstep-klub i Odense med internationale navne

11-10-2010

Bysbørn med noget på hjerte

Det er Odenses første og største dubstep-crew La Cuchina Som Sistema, der er drivkraften bag Club 1UP. La Cuchina Som Sistema har de sidste tre år markeret sig som et af Danmarks førende dubstepgrupper, med et utal af optrædender på klubber og ved fester over hele landet. Drengene bag er alle bosat i København, men kommer oprindeligt fra Odense, og tager gerne turen til Kulturmaskinen for at lave fest i hjembyen.

Undergrund i Odense

Med Club 1UP har Odense fået en rigtig scene for dubstep og basmusik. Inspirationen er i høj grad hentet fra den engelske klubscene, hvor DJ’en, musikken og den gode lyd med massiv bas på rigtig gode anlæg er i fokus. Dubstep-musikken er i de sidste par år stormet frem i popularitet og udbredelse - også i Danmark, og selvom både publikum og flere odenseanske DJ’s har taget musikken til sig, har byen ikke haft et sted hvor man har kunnet opleve den i sit rette element. Med Club 1UP har Odense for alvor fået en klub, der kan måle sig med de bedste i landet.

En af initiativtagerne Anders Balle Poulsen udtaler:

”Vi vil rigtig gerne lave fester i vores hjemby Odense og skabe en kultur og bevidsthed omkring den engelske undergrunds klublyd i alle dens afskygninger. Vi vil rigtig gerne holde nogle fede fester, hvor musikken er i centrum, uden det vante virvar af lys og gøgl man typisk forbinder med elektronisk musik. Til gengæld har vi et usløret fokus på lyd og dans. Kulturmaskinen og odenseanerne har virkelige taget godt i mod os og vi er helt overvældede over interessen. Selv fra København trækker vi publikum, og det må da siges at være noget at en bedrift.”

Club1up bliver afholdt i samarbejde med Kulturmaskinen og det er årets sidste arrangement der sparkes i gang lørdag den 30. oktober. Initiativet har vist sig yderst frugtbart og opbakningen til de første tre arrangementer massiv, og derfor slutter Kulturmaskinen og La Cuchina Som Sistema årets sidste Club1up af med et brag af et fest med store internationale navne.

Kulturkonsulent Birgitte Weinberger udtaler:

Vi er utrolig glade for samarbejdet. Det er så bekræftende at facilitere uge ildsjæles ideer, og være med til at få ting til at lykkes. Med Club 1Up går vi ind og lukker et hul i det odenseanske kulturudbud, og vi er meget glade for den store opbakning. Vi er allerede i gang med at planlægge 2011, hvor vi vil forsøge at præsentere endnu flere basmusik-aftner med nogle af de mest fremad tænkende personer inden for genren. På den måde håber vi at kunne slå 1UP fast som stedet i Odense, man går hen for at høre de "friskeste og nye" toner inden for basmusikken.

Hovednavne lørdag den 30. oktober 2010:

DOC DANEEKA (UK)

Doc Daneeka er en de hurtigst fremadstormende DJ's lige nu. Med udgivelser på bl.a Ramp/PTN og Fabric bag sig har han også startet sit eget botique-label Ten Thousand Yen, som indtil videre har udgivet nye, spændende kunstnere som Venom & Damage, CRST og Julio Bashmore (TTY003) samt Doc Daneekas egne tracks. Lyden er frisk, energisk, unik og efterspurgt af klubber og DJ's verden over.


HACKMAN (UK)

As the sands shifted this year, a new artist crept into Dusk and Blackdowns Rinse FM (Den største piratradio i London, som lige har fået en lovlig fm licens, efter 15år) sets, Hackman, that had a great take on at 130bpm tempo. Like the best of funky, it seems to zig zag between polar opposites rather than choosing one extreme to pursue. Hackman’s sound is characterised by warm analog sub bass and asymmetric percussion layered over a 4x4 base. But there’s an abundance of interesting groove and warm bass in the 130ish/funky spectrum: what makes Hackman’s sound stand out from the crowd is a great propensity for saccharine sweet melodies that contrast with the dark sub and scattered drums. These melodies seem to echo MJ Cole’s turn of the millennium 2step productions, with lush touches despite a tuff club exoskeleton. Tjek også dette interview


Lineup 30. oktober:

Doc Daneeka (UK)

Hackman (UK)

DJ Sengaia

La Cuchina Som Sistema

CLUB1UP
Lørdag den 30. oktober 2010 kl. 22 
Store Sal, Kulturmaskinen
Entré: 60 kr.