Spring til indhold
Nyhed

DM i teatersport i Magasinet

15-11-2010

For tredje gang byder Odense velkommen til DM i teatersport. Otte af landets bedste hold dyster om den ærefulde titel ved et storstilet gallashow. Bobler i baren, teatersport af højeste kvalitet, krydret med overraskende, underholdende indslag. Årets sjoveste adventsgave, lover arrangørerne.


Teatersport er improvisationsteater, når det er bedst. Vi kender det fra gamle dage med tv-programmet ”Så hatten passer” på DR, men genren lever i bedste velgående over alt i landet. Hver anden torsdag valfarter lattermilde odenseanere eksempelvis til kulturmaskinen for at se teatersport.


Morten Givskud, Teaterfabrikken, udtaler:
”Odenseanerne er vilde med teatersport – vi spiller for fulde huse to gange om måneden. Folk står i kø, for at komme ind i varmen og få sig et godt grin. Det er jo fantastisk bekræftende og motiverende, og det giver i den grad blod på tanden i forhold til at forbedre og forfine sine evner inden for den lidt utraditionelle sportsgren.” 
 

Ej blot til lyst

Nok er der lagt op til latterkrampe og grin af de helt store, men de otte hold der dyster om titlen som Danmarks bedste, vil helt sikkert ligge sig i selen for at erobre titlen, som de sidste to år er havnet i Odense til gruppen ”De klaustrofobiske kosmonauter”. Teatersportsgrupperne kommer fra hele landet, bl.a. Aarhus, Fredericia, Købehavn og Odense. Et dommerpanel og publikum vil sammen finde frem til årets vinder.


Yderligere information:
Birgitte Weinberger, Kulturmaskinen: bsw@odense.dk / tlf. 61 51 28 21
Morten Givskud, Teaterfabrikken: morten@givskud.com

Billetter kan købes på www.danbillet.dk
 

Om teatersport

Teatersport er en form for teater, hvor spillerne spontant og kreativt improviserer historier og situationer efter publikums forslag og tilråb. Publikum er ikke bare passive tilskuere, men fungerer også som dommere. Derfor konkurrerer holdene på scenen om publikums gunst og latter. Teatersport giver publikum en unik oplevelse, hvor der aldrig er to forestillinger der er ens. I en tæt relation mellem publikum og skuespillere opstår en unik atmosfære med skøre indfald og fuldstændig vanvittig improteater.