Spring til indhold
Nyhed

De første børn i Odenses Børnekohorte er født

07-07-2010

Så er de første børn, som er med i projektet Odense Børnekohorte født. Det skete lidt uventet både for forældre og forskere. Tvillingerne Camilla og Mathais så dagens lys tirsdag den 22. juni kl. 16.37 og kl. 16.38. Det var ca. 8 uger før termin, men både børn og mor har det på trods af den tidlige ankomst godt.Hvis jeg eller min familie på nogen måde ville kunne give forskerne en mulighed, for at finde svar eller få mere viden om sundhed, ville det jo være fantastisk. Vi syntes, at projektet lød som en spændende mulighed for at hjælpe fremtidens børn. Både tvillingernes far og jeg selv er allergikere og jeg har selv haft astmatisk bronkitis. Det er jo bl.a. noget af det man undersøger i Odense Børnekohorte og som vi syntes var interessant”, forklarer Lena Birn, mor til tvillingerne, om hvorfor de valgte at være med i projektet.


”Birn tvillingerne” er de første i rækken af børn, som fødes her hen over sommeren og som vi glæder os til af følge tæt hele deres barndom,
siger Rådmand Stina Willumsen (SF), som forsætter med at forklare hvorfor Odense Børnekohorte er anderledes end andre kohorter. ”I Odense Kommune bidrager vi med vores viden og data om børnene og det kombineres med biologisk forskning på OUH. Den viden projektet kaster af sig vil blive omsat til praktiske redskaber til alle medarbejdere, der har kontakt til børn og deres forældre i hverdagen. Vi har derfor store forventninger til projektet.

Odense Børnekohorte er et forskningsprojekt om børns sundhed, der skal følge 4000 børn over 18 år, for at undersøge hvad der fremmer sundhed.


Projektet rekrutterer i øjeblikket gravide, bosiddende i Odense Kommune og med planlagt fødsel på Odense Universitetshospital (OUH). Det forventes at gravide indtil medio 2012 får tilbuddet om at deltage. De børn, der deltager i projektet vil blive fulgt tæt af eksperter fra OUH op igennem deres barndom.


Der kan læses mere om projektet på
www.odense.dk/odensekohorten


Spørgsmål vedr. Odense Børnekohorte kan stiles til:


Projektkoordinator Henriette Boye Kyhl på mobil 5148 8434 eller mail
henriette.kyhl@ouh.regionsyddanmark.dk