Spring til indhold
Nyhed

Cyklen skaber integration

04-03-2010

Odense Kommune støtter nyt projekt, hvor odenseanere med forskellige etniske baggrunde svinger sig i sadlen for at fremme integrationen.

I begyndelsen af august måned går starten på et helt nyt cykelløb i Danmark. Feltet består af 30 cykelryttere med forskellige etniske baggrunde, som cykler Danmark rundt med start i Odense. Med i feltet vil bl.a. være de fem initiativtagere til Team Odense Integration, som holdet kalder sig: Knud Vilstrup, Flemming Larsen, Tina Andersen, Halil Özsari og Sidy Badji.

- Formålet med cykelløbet er at få sat fokus på, at vi slet ikke er så forskellige trods vores forskellige kulturelle baggrunde. På vores lille dannelsesrejse gennem det danske land vil vi blive rystet godt sammen, blive klogere på hinanden og forhåbentlig skabe forståelse og accept. Og det er nærliggende at projektet foregår på cykler, for på landevejen i ens tøj er vi alle lige, fortæller initiativtagerne.

Og for Odense Kommune, der er Cyklisternes By, var det oplagt at støtte Team Odense Integration.

- Vi er rigtig glade for at kunne støtte Team Odense Integration, og at vi kan bidrage til indkøbet af cykler. Projektet er meget i tråd med vores ambition om at være cyklisternes by, og vi ser også en sidegevinst i at kunne sprede cykelbudskabet til odenseanere med anden etnisk baggrund, som ikke helt har den danske cykelkultur under huden endnu, siger Rådmand Jan Boye.

Projektgruppen bag Team Odense Integration vil gerne opfordre interesserede til at til melde sig allerede nu på holdets hjemmeside www.teamodenseintegration.dk.

- Vi skal i gang med træningen snart for at gøre deltagerne klar til cykelløbet. Så når vi har fundet vores cykelryttere, og vejret atter er til det, skal vi på landevejen og helt praktisk lære at cykle i et felt. Vi regner med, at der bliver to ugentlige træningsture, og så er vi ellers klar til at besøge en lang række danske byer, lyder det fra gruppen.

Når feltet ruller i mål i København den 8. august, vil rytterne have tilbagelagt en strækning på ca. 1100 km.

Yderligere information
Jan Boye, Rådmand i By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune, email: jb@odense.dk, mobil: 20402912

Initiativtagere til Team Odense Integration:
Knud Vilstrup, mobil: 40256726
Flemming larsen, mobil: 27243017
Tina Andersen, mobil: 61704024
Halil Özsari, mobil 20516826
Sidy Badji, mobil 21154807
www.teamodenseintegration.dk