Spring til indhold
Nyhed

Byens Ø har fundet sin vinder

13-04-2010

Der er nu fundet en vinder i konkurrencen om udviklingen af  byomdannelsesområdet "Byens Ø" på havnen i Odense. Det er tegnestuerne MASU PLANNING og CORNELIUS + VÖGE, der står bag vinderforslaget.

Odense Kommune udbød konkurrencen i 2009 i samarbejde med Odense Havn, REKA Gruppen, DGI og Nordatlantisk Hus under den overordnede vision, at Byens Ø skal være hele byens kultur- og oplevelsesø.

- Byens Ø udgør med sin centrale placering på havnen et unikt potentiale i forhold til at realisere Byrådets vision om at udvikle en ny levende bydel ved vandet. Med vinderforslaget står vi med en god og meget solid plan for den videre omdannelse og fremtidige anvendelse af Byens Ø, siger borgmester Anker Boye.

Et robust vinderforslag
Konkurrencen er blevet gennemført i to faser, hvoraf den første fase blev afviklet i slutningen af 2009. Her blev tre team udpeget til at gå videre til anden fase, hvor de kvalificerede deres forslag gennem blandt andet workshops med borgerne.

- Det har været en meget spændende proces at forsøge at samle de mange og forskelligartede idéer til en samlet plan. Vinderforslaget har et klart og tydeligt koncept og har samtidig en fleksibilitet, der gør det robust i forhold til de fremtidige ønsker til anvendelse af Byens Ø, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Vinderprojektet er på mange måder nyskabende i sin udformning af en moderne bydel. Der lægges vægt på oplevelses- og sanseindtryk samt samspillet mellem pladser og bygninger. Netop denne arkitektoniske sidestilling mellem bygningsarkitektur og byrum er enestående for projektet, der samtidig har fokus på varetagelsen og eksponeringen af stedets særlige historie.


Alle tre forslag kan ses på Brandts fra den 15. til den 28. april.

Yderligere information
Kontakt projektleder Peter H. Johannesen, By- og Kulturforvaltningen, tlf.: 6551 2732

Læs mere om Byens Ø på www.odense.dk/havnen
Læs mere om tegnestuerne på www.corneliusvoge.dk og www.masuplanning.com