Spring til indhold
Nyhed

"Brasserne" kommer

29-01-2010

”Brasserne” kommer

Fra d. 1. – 5. februar kommer Rio de Janeiro til Vollsmose Kulturhus som startskud til et flerårigt samarbejde, hvor professionelle fra begge lande mødes med den enorme talentmasse, der findes i periferien af vores samfund, kendt som favela i Brasilien og som ghetto i Danmark


Ophavskvinderne bag projektet Canta Gente Boa, model Gisele Guimarães og musiker Maria Hiort Petersen, vil stå i spidsen for en uges workshops, som omhandler mode, musik, dans og multimedie. Derudover medvirker to forrygende perkussionister, ”Pandeiro Repique Duo” der akkurat kan nå et kort visit, inden karnevalet starter i Rio de Janeiro.


De arbejder frem mod professionelle multi-shows i begge lande, hvor talentet kommer i fokus side om side med topprofessionelle kunstnere.

Pandeiro Repique Duo

Kommunikation og klimadebat

Canta Gente Boa er et kommunikationsprojekt, der via kulturen bearbejder emner relateret til de medvirkendes hverdag, ligesom klimaspørgsmål konstant indgår som en parallel i arbejdet. Det første resultat kunne således se under COP15, hvor Canta Gente Boa var det Brasilianske Kulturministeriums bidrag til klimakonferencen, præsenteret i DR byens Koncertsal for fulde huse.


Susanne Sayers fra MetroXpress skrev bl.a.: “ Imens prøver pigerne kostumer. De poserer med fantastiske balletskørter og kjoler lavet af.....affald. Skørterne er sat sammen af affaldsposer på en snor, mens åbnedimserne på sodavands dåser i tusindvis er blevet til skinnende kjoler. Og pigerne øver sig i at gå catwalk og danse i affaldsklunset, som de får til at ligne en million.” Og videre: “Så går musikken i gang igen. Smak-smak-smak siger det hen over gulvet, mens de unge mænd uden respekt for tyngdekraften viser, hvad en krop kan.”


Dansk-brasiliansk samarbejde

Den danske musiker og komponist, Maria Hiort Petersen - bosiddende i Brasilien, og den brasilianske model, Gisele Guimarães, fra ghettoen Cidade de Deus (kendt fra den oscar-nominerede film ”City of God”), mødtes i et af Brasiliens landsdækkende talkshows “Sem Censura” i 2007. Fascinationen af hinandens historier og arbejde har udviklet sig til et intenst samarbejde, der bl.a. resulteret i Giseles medvirken i projektet ”Musikkens Tråd”, der har været vist i Danmark og i Brasilien og støttet af det danske og brasilianske kulturministerium m.fl.


Maria og Gisele færdes dagligt i Cidade de Deus, hvor de underviser i musik, digtning, sangtekster og mode.


Canta Gente Boa er under Instituto Cultural Brasilis, og er bl.a. støttet af Det Brasilianske Kulturministerium, Det Brasilianske Udenrigsministerium og Rio de Janeiros Kommune.


Canta Gente Boa samarbejder med Vollsmose Kulturhus, Sjakket (København) og Globus1 (Gellerup) i Danmark og med Cidade de Deus, Rocinha og Mangueira.


For mere information kontakt:

Peter Ørting, Vollsmose Kulturhus: 63 75 08 80 / 23 39 39 11

Maria Hiort Petersen +5521 2275 4887 / +5521 8705 4888 / Fra d. 31/1: 50 45 95 22