Spring til indhold
Nyhed

Bordtennisborde i bymidten giver legebørn nye muligheder

13-08-2010

En borgers store entusiasme for bordtennis fik overbevist Odense Kommune om at udvikle specialdesignede bordtennisborde og opstille dem i bymidten. Det færdige resultat kan ses og afprøves i Vestergade Vest, hvor to bordtennisborde nu står klar til fri afbenyttelse - flot udsmykket af en kunststuderende fra Kunstakademiet


Midt i februar 2010 fik Odense Kommune en henvendelse fra en lokal bordtennisentusiast, Niels Moseholm, der havde et stort ønske om, at Odenses borgere og besøgende skal have de samme muligheder for at spille udendørs bordtennis, som man for eksempel har i den tyske hovedstad Berlin.

Niels Moseholm ønskede, at der skulle opstilles et par bordtennisborde i bymidten, så der bl.a. kunne blive mulighed for at spille ”rundt-om-bordet”. Det er sjovt og bringer folk i alle aldre sammen, og man behøver ikke at være specielt god for at være med og more sig. Bordtennis er på den måde både en meget social sport og en fysisk aktivitet.

Odense Kommune gik straks ind i projektet, da konceptet om bordtennisbordene og den spontane aktivitet, der opstår i forbindelse med spillet, passer perfekt ind i projektet ”Playspots i City – binder byen sammen”. Playspots skal gøre det til en sjov oplevelse at være legebarn i centrum, og de skal også være med til at understrege visionen ”At lege er at leve”.

Bordtennisbordene er meget nærliggende opstillet ud for sportsbutikken Intersport og vil være med til at skabe liv og fysisk aktivitet i Vestergade Vest. Årsagen til, at der er placeret to borde, er, at der dermed er mulighed for at afholde turneringer og diverse happenings.

Unikke bordtennisborde bliver til
Ud over, at bordene selvfølgelig skal være holdbare, må de også meget gerne være unikke, så de også rent visuelt og æstetisk bidrager med noget nyt og flot til byrummet. Landskabsarkitektstuderende og praktikant hos Odense Kommune i foråret 2010, Jesper Bundgaard, gik derfor i gang med at designe et nyt bordtennisbord.

Der blev lagt vægt på, at det skulle være enkelt og med store flader, så det senere kunne dekoreres af en kunstner. Derudover skulle det være mobilt, så det kunne flyttes uden større omkostninger – dog er de ikke mere mobile, end at de hver har en kampvægt på 900 kg.

I alt er der blevet lavet fire bordtennisborde, hvoraf to af dem altså er opstillet i Vestergade Vest og to på legegaden Roersvej.

Bordtennisbordene i Vestergade er udsmykket af Billie Maya Johansen, som er studerende på Det Fynske Kunstakademi. Det var oplagt at kontakte Det Fynske Kunstakademi til udsmykning af bordene på Vestergade, fordi uddannelsesinstitutionen har til huse i området omkring Vestergade.

Udsmykningen blev udbudt blandt de studerende på akademiet. Specielt én skitse fangede opmærksomheden, og det var en af Billie Maya Johansens. Hun blev derfor udvalgt til at forfølge idéen med enkle grafiske figurer med et humoristisk twist.

Den eneste designmæssige binding, Billie har haft, er den blå bundfarve, bordene på forhånd var lakeret med, og som er et gennemgående element i det nye byudstyr, der opstilles i Vestergade for at definere gadens nye status og brug.

Indvielse af bordtennisbordene
Lørdag den 14. august indvies bordene i forbindelse med fejringen af, at Vestergade Vest og Mageløs nu kan bruges til alt muligt andet end bustrafik, herunder altså bordtennis i byrummet!

Festlighederne har en ”Rundt om bordet”-turnering på programmet kl. 13.00, hvor bordtennisklubben Triton kommer forbi og starter kampen op, og alle interesserede er velkomne til at deltage. Der vil nemlig være mulighed for at låne bat og bolde hos Café Cuckoo’s Nest.

Der vil også efter indvielsen være mulighed for at låne bat og bolde ved Café Cuckoo’s Nest i caféens åbningstid, så alle med lyst til en gang uformel bordtennis kan være med!

For yderligere information kontakt Anne Ramborg på anram@odense.dk eller på 21 34 19 76