Spring til indhold
Nyhed

Bakker op om sammenlægning af Odense og Skårup Seminarier

27-01-2010
I forbindelse med den aktuelle debat om lukning af Skårup Seminarium har Odenses borgmester Anker Boye (A) følgende kommentarer:

- Jeg har ikke undgå at kunnet bemærke, at læreruddannelsen University College Lillebælt (UCL) er under et voldsomt pres for tiden, både fagligt og økonomisk.

Selvom jeg har stor forståelse for den frustration, der er på Skårup Seminarium i forhold til de konkrete udsigter til lukning, vil jeg alligevel tilkendegive, at jeg bakker op om UCLs indstilling om at lægge Skårup og Odense seminarier sammen.

Jeg kan godt se, at det på kort sigt kan det virke voldsomt at lukke uddannelsesstedet, men vi er nødt til at se det i et bredere perspektiv. Og her kan jeg bare konstatere, at man vil få mere ud en sammenlægning, både økonomisk, men også set med faglige briller.

Det vil skabe en mere skarp profil og give de studerende flere valgmuligheder og dermed i sidste ende give mere kvalificerede lærere.

Det er ikke bæredygtigt at fortsætte med at drive et så forholdsvist lille uddannelsessted. Jeg mener, at sammenlægningen vil være med til at fremtidssikre læreruddannelsen på Fyn og sikre en høj kvalitet i uddannelsen.

Som borgmester i Danmarks fjerde-største kommune er det naturligvis i min interesse, at vi får så mange dygtige og kompetente lærere uddannet. Og det bliver jo ikke kun til gavn for Odense, men for hele Fyn og Region Syddanmark.

Flere oplysninger:
Anker Boye, 40 75 33 33