Spring til indhold
Nyhed

Arkitekturens Dag 2010

29-09-2010

Den 1. oktober er det Arkitekturens Dag, og det fejres i hele landet på forskellig vis. I Odense bliver der vanen tro også sat fokus på arkitekturen gennem forskellige arrangementer på både dagen og i dagene efter.

Odense Kommune har en lang tradition for at fejre Arkitekturens Dag med fokus på forskellige temaer inden for arkitektur. I år er temaet ” Forstaden, arkitekturen som rammen om det gode liv”.

Fokus på forstaden
Odense er i høj grad forstædernes by. Derfor har arbejdsgruppen bag Arkitekturens Dag besluttet sig for at gøre det til et projekt, som starter den 1. oktober og løber over det næste halve år. Projektet skal sætte fokus på de værdier, der er i forstæderne, set med beboernes øjne og set med arkitekters.

- Det er et spændende tema at sætte fokus på. Ofte sker tingene inde i bymidten, og så bliver forstæderne lidt glemt. Men det er dejlige områder med egne identiteter og fine værdier. Derfor glæder det mig, at byens arkitekter mener, at de er så vigtige, at vi skal sætte fokus på området – ikke bare den 1. oktober, men i en længere periode, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Konkurrence Værdijagt i forstæderne
Byens borgere kan bidrage til projektet gennem en konkurrence, der hedder Værdijagt i forstæderne – Min forstad. Her kan de svare på spørgsmål og fortælle om, hvilke værdier der findes i netop deres kvarter eller forstad. Konkurrencen løber fra den 1. – 10. oktober 2010 på www.odense.dk/minforstad.

Gennem forskellige arrangementer vil der det næste halve år blive samlet materiale til en værdidatabase om forstæderne, hvor også svarene fra konkurrencen vil indgå. Materialet kan senere give inspiration til værdier i nye bydele og danne baggrund for en eller flere forstadsguides for Odense.

Forstadspuljen, Odense Kommune, bakker op om ideen og har givet midler til projektet.

Fokus på arkitektur i oktober
Frem til midten af oktober er der fokus på arkitektur ved forskellige arrangementer. Og vanen tro præmierer Odense Kommune også smukt og godt byggeri. Dette sker ved et arrangement den 12. oktober, hvor rådmand Jan Boye vil præmiere smukt og godt byggeri og afsløre, hvem der vinder konkurrencen Værdijagt i forstæderne.

Program for Arkitekturens Dag
Se www.odense.dk/arkitekturensdag - programmet er også indsat som tekst nederst i pressemeddelelse


Planlæggergruppen bag Arkitekturens Dag
Arkt.m.a.a. Marianne Schrøder
Arkt.m.a.a. Henriette Michaelsen
Arkt.m.a.a. Jes Henneberg
CREO arkitekter
Arkt.MDD Ole Steen Sørensen
Archidea Arkitekter

Arkt.m.a.a. Elisabeth Ulbæk

Yderligere informationer
Elisabeth Ulbæk, By- og Kulturforvaltningen, e-mail eu@odense.dk, tlf.: 65512529