Spring til indhold
Nyhed

Arbejdet med international skole i Odense er i gang

26-11-2010

Aalborg, Ikast, Viborg, Esbjerg og Kolding har allerede etableret internationale skoler, og nu sætter Odense også gang i en proces, som skal føre til åbningen af et internationalt skoletilbud til børn fra 6 til 16 år. Sammenfaldet med den aktuelle skolelukningsdebat får borgmesteren på banen.


- Det er utroligt vigtigt for mig at pointere, at arbejdet med etablering af en international skole i Odense er en del af en erhvervsudviklingsindsats. Vi har som by stærkt brug for at kunne trække internationalt orienterede virksomheder hertil, og mange af vores nye erhvervssatsningsområder – f.eks. velfærdsteknologi og offshore vindmølleproduktion – rækker også ud over Danmarks grænser, siger borgmester Anker Boye, der også er næstformand i Udviklingsforum Odense.


Mens Nyborg Gymnasium har en international linje, er der ingen tilbud om international skolegang til elever fra 6 til 16 år på Fyn. Både Odense Universitets Hospital og Syddansk Universitet har udenlandske medarbejdere, men det er også i høj grad erhvervslivets ønske, at Odense by har et skoletilbud, der matcher en globalt orienteret tidsalder.


- Flere byer, der er mindre end Odense, har allerede etableret internationale skoler. Vi ved, det tager tid at løbe en international skole i gang. Erfaringerne viser til gengæld også, at når kendskabet er udbredt, bliver tilbudet brugt – også af danske forældre, der ønsker, at deres børn får en international skolegang, siger formanden for Udviklingsforum Odense, C. C. Nielsen.


Første led i processen bliver et udbud fra Udviklingsforum Odense, hvor allerede etablerede fri- og privatskoler kan byde ind på at oprette en international afdeling. Herefter går arbejdet med at skaffe midler i gang. Driften af skolen skal de første år være sikret af sponsorater, fra f.eks. virksomheder og private organisationer, der har interesse i at understøtte etablering af en international skole i Odense.


For yderligere information, kontakt:

Formand for Udviklingsforum Odense, C.C. Nielsen, mobil: 4033 8411

Borgmester Anker Boye, mobil: 4075 3333

Projektleder Birgitte Junge, Udvikling Odense, mobil: 2447 2879