Spring til indhold
Nyhed

Ægte kung fu filmstjerner varmer op til ”Hero”

27-08-2010

Blandt de 30 munke som gæster byen har 8 af dem netop afsluttet optagelserne til Zhang Yimous (Instruktøren af ”Hero”, ”House of Flying Daggers”) nye kinesiske storfilm.

De 30 munke er castet blandt de 300 bedste shaolinmunke i Kina og det er derfor verdens bedste inden for deres kunstart, som kommer til Odense.


En aften med film og kung fu

Når mørket falder på kl. 21.00, varmer 3 af munkene op med smagsprøver af deres kunst på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik. Derefter blænder OFF op for film på det store lærred. Så find tæppet frem, pak picnic kurven, og se frem til en anderledes filmoplevelse under åben himmel.


Fakta om det legendariske Shaolin tempel

Shaolin Kung Fu er betegnelsen for en fysisk udtryksform, der tager sit udspring ved Shaolin-templet for foden af Shaoshi-bjerget i Kinas Henan-provins.


Templet har gennem tiden været udsat for adskillige angreb, plyndringer og nedbrændinger, men det står der endnu, selvsikkert hvilende mellem bjerge og skov. De første munke i Shaolin-templet var optaget af fysisk balance og styrke. De betragtede fysisk træning som et kropsligt udtryk for den indre, åndelige ligevægt, og dyrkede den så intenst, at de hurtigt fik betegnelsen kriger-munke.

Arrangementet starter kl. 21.00. Fri entré