Spring til indhold
Nyhed

Åens Dage 2010

04-05-2010

Så sker det igen, for andet år i træk er Åens Dage-gruppen under Dalum Ung-domsskole i gang med at arrangere begivenheden "Åens Dage" på Engen ved Fruens Bøge, som efter planen gennemføres den 7., 8. og 9. maj 2010.

Kort historie

Efter den populære begivenhed Odense Å-Regatta, der strakte sig fra Engen til Munke Mose, ikke længere gennemføres, har Dalum Ungdomsskole valgt at påtage sig ansvaret, at skabe et tilbagevendende kulturelt tiltag, der skal få Engen og Odense Å til at summe af liv for alle byens borgere og gæster.

Ungdomsskolens aktiviteter:

1. Loungeteltet

På selve Engen placeres der et loungetelt med sækkemøbler og en cafe med bordtennis, bordfodbold o. lign.
Gøgl med Ballon John og Cirkus Aroma står til rådighed med instruktion og workshops i jonglering og artisteri, samt udforskning og afprøvning af nyt legetøj.

2. Outdoorteltet

Ved søen placeres et Outdoortelt med forskellige effekter fra Ungdomssko-lens Outdoorskole!
I nærheden af outdoorteltet vil der bl.a. foregå:

  • Bueskydning og øksekast
  • Klatring, balancegang, tovbane, klatrevægge:
  • Mountainbike
  • Kajakker og kanoer
  • Lavu (Lavu er en lille udgave af et tipitelt).
  • Vandbobler
  • Vandcykler

3. Bøgeteltet

Området ved skoven op til jernbanen, tættest på Den Fynske Landsby. (Opera scenen)
Aktiviteterne i musikperformance-området forestiller vi os skal finde sted i tidsrummet lørdag den 8. maj kl. 12.00 til ca. 23.00 og søndag den 9. maj kl. 12.00 til 20.00 og indbefatter bl.a. Det store nye danske musiknavn ”Julie Maria”, stompshow ved ”Habengoods” og de danske mestre i teatersport ”De Klaustrofobiske Kosmonauter”, se mere om Bøgeteltets program på www.aaensdage.dk

 

Eksterne projekter som også afholdes under åens dage:

Masanga!

Et samarbejde mellem Dalum Ungdomsskole og projektet Masanga, der har til formål at samle ind til fordel for Masanga hospitalet i Sierra Leone.
Særskilt program fre., lør. og søndag, se www.aaensdage.dk for yderligere information.

URO

I dette område (på Engen tæt op mod Skovalleén) vil der være et telt for URO, Ungdomsskolernes fælles Ungdomsråd Odense. Aktiviteterne vil bestå af bl.a. musik, foredrag og cafesalg og URO vil stå parat til at tage en snak med forbipasserende om unge, demokrati og inddragelse.

Loppemarked

Område fra ishuset langs stien ved skovkanten lige overfor søen.
Her planlægges, at der skal stilles boder op til foreninger, der vil kunne præ-sentere deres felter.

Den Fynske Landsby

Vil holde alm. åbent med deres arrangementer. Derudover vil de også meget gerne indgå i et samarbejde, hvor vi bl.a. markedsfører arrangementet i sam-arbejde og derudover også vil åbne muligheden for, at vi kan skabe aktivite-ter i og omkring Den Fynske Landsby.

Naturområdet

Ved Bålstedet/ Grillen, stiller Ungdomsskolen med en medarbejder der hele tiden sørger for at holde opsyn med den åbne ild, samt er i besiddelse af brandslukningsudstyr.
I en afmærket rute på omkring 500 meter i bunden af det smukke naturområ-de ved åstien, vil der blive ophængt små laminerede skilte, der informerer de gående om områdets træer og botanik.


For yderligere information kan man kontakte Morten Givskud på 29631046, eller Eddie Mochia på 29219965.


De venligste hilsner

Eddie Mochia og Morten Givskud
Dalum Ungdomsskole