Spring til indhold
Nyhed

40 mio kr skal give ny grøn energi

16-09-2010

Det er især gartnerierhvervet på Fyn, som får fordel af den store bevilling. De mange penge er bl.a. øremærkede et projekt, som skal sikre effektiv udnyttelse af energi i væksthusbranchen.

- Med den store bevilling er vi på rette vej i forhold til at forstærke den fynske indsats på energiområdet. Inden for gartneriområde vil det ske både i form af energibesparende løsninger for væksthusgartnerne og i form at nye innovative teknologiprodukter til afsætning på et større marked. Timingen er desuden helt perfekt i forhold til det energieventyr, som nu tegner sig på Lindø arealet, med den flotte opstart af LORC (Lindø Offshore Renewable-energy Centre) siger direktøren for Udvikling Odense, Janus Krarup


Fynsk indsats har banet vejen

Energiklyngen Fionia har været en central spiller i det store arbejde, der siden november 2009 har været i gang for at søge om støtte til udviklingen af det nye initiativ. Sammen med andre syddanske parter har Energiklynge Fiona udarbejdet projektansøgningen til Syddansk Vækstforum om støtte til udvikling af den syddanske klynge med fokus på energieffektivisering, samt støtte til en række konkrete energiprojekter.

Ud over at deltage i arbejdet med udarbejdelse af den samlede projektansøgning, indgår Energiklynge Fionia med en særlig rolle i to af de største projektkomponenter: de 5 tværgående klyngeudviklingsaktiviteter og effektiv udnyttelse af energi i væksthusbranchen.


Fakta

Fra Fyn deltager – ud over Energiklynge Fionia / Udvikling Odense – følgende parter i de bevilgede projekter: Drivadan, Viemose-Driboga, Garditec, Fionia Ligthning, IDA Fyn, SDU Sense, SDU Mærsk, AgroTech.

Fra Syddanmark i øvrigt deltager Effect Technology ApS, Simon Moos Maskinfabrik A/S, Rose Technology A/S, OJ Electronics A/S, Danfoss, Silicon Power Gmbh, Sydenergi Services A/S, Meldgaard Miljø A/S, Center for Software Innovation, AluCluster, SDU Mads Clausen Instituttet, URS, Trekantområdet, IDA Syd, Esbjerg Kommune.


Læs pressemeddelelse fra Region Syddanmark

Læs mere om projektet og de mange partnere.