Spring til indhold
Nyhed

200 damer til nytårskur

29-12-2010
I dag holdes der for anden dag i træk nytårskur for de kvindelige beboere på Odense Kommunes plejecentre. Nytårskuren er noget af et tilløbsstykke, derfor afholdes arrangementet over to dage.

Det er "Aktiviteter i plejeboliger", der står for dame-nytårskuren. Initiativet er blevet startet op, fordi damerne selv har haft et stort ønske om at samles. Og nytårskuren er en god måde at mødes på tværs af plejecentrene til hygge og socialt samvær.

- Vi damer kan jo godt lide at klæde os pænt på og komme i byen, hvor der er fint dækket op osv. Det gælder også for damerne på byens plejecentre. Mange af dem synes, det er ret sejt at skulle til nytårskur, det er sådan lidt ligesom dronningen... Og så får de en fest, som de bagefter kan snakke om og mindes sammen, fortæller leder af "Aktiviteter i plejeboliger" Vinnie Skovkjær.

Dame-nytårskuren havde sin debut sidste år, hvor 139 deltog. I år er der 201 meldt til. Ældrerådmand Jane Jegind (V) deltager og byder velkommen ved arrangementet den 30. december.

Mændene bliver ikke snydt
"Aktiviteter i plejeboliger" har tidligere på året afholdt herre-julefrokost for alle mændene på byens plejecentre. Den fandt sted den 30. november på Havnens Gourmet. Her mødtes ca. 100 mænd til øl, iskold snaps og andet godt til ganen.

Tid og sted
Nytårskur for damerne på Odenses kommunale plejecentre finder sted:
Hvor: Havnens Gourmet, Ryttervejen 19, Odense NØ
Hvornår: torsdag den 30. december kl. 11.00-13.45
Begge dage deltager omkring 100 plejehjemsbeboere og 30 hjælpere (medarbejdere fra "Aktiviteter i plejeboliger", personale fra plejecentrene og frivillige).

Pressen er velkommen.

Aktiviteter i Plejeboliger
”Aktiviteter i Plejeboliger” er en gruppe på 23 medarbejdere, der i det daglige tager rundt på byens kommunale plejecentre. De kommer minimum to gange om ugen på hvert center, hvor de laver gymnastik med beboere, spiller kort, går ture, læser højt, tager på udflugter osv. Alle aktiviteterne er tilrettelagt i samarbejde med beboerne. Derudover arrangerer de forskellige ting på tværs af plejecentrene, fx en årlig musikfestival, sportsdag og herre- og damejulefrokost.

Kontakt
Vinnie Skovkjær, daglig leder af ”Aktiviteter i plejeboliger”, tlf. 22 49 33 02