Spring til indhold
Nyhed

20 år med fynske havørreder og store resultater

16-11-2010

Det fynske havørredprojekt Havørred Fyn kan nu fejre 20 års jubilæum og glæde sig over, at projektets indsats har båret frugt.

Siden 1990 har Havørred Fyn ydet en målrettet indsats for at forbedre levevilkårene for havørreden i de fynske vandløb, og resultaterne er ikke udeblevet. DTU-Aqua har gennem de seneste 20 år gennemført tilbagevendende undersøgelser, som viser, at der er kommet flere fisk i de fynske vandløb.

Fyn på landkortet
Med den øgede fiskebestand har Havørred Fyn ikke blot skabt gode muligheder for de fynske lystfiskere, men projektet har også sat Fyn på landkortet hos lystfiskere fra både ind- og udland.

- Før 1990 var Fyn kendt som øen med de mange fine havørredvandløb uden havørreder. I dag kan vi med stolthed sige, at der er sket en markant ændring, så der nu er mange havørreder i de fynske vandløb og langs vore kyster, og det tiltrækker fiskeinteresserede turister, siger Peter Saabye Simonsen fra Syddansk Turisme.

Havørred Fyn har skabt en succes, der stort set betaler sig selv. Den seneste evaluering af projektet viser, at de penge, som de fynske kommuner bruger på vandløbsrestaurering, udsætning af fisk og markedsføring, kommer tilbage i form af skattekroner fra den omsætning, som fisketuristerne skaber på Fyn.

Havørred Fyn har senest modtaget en Silver Award i den internationale konkurrence "The International Awards for Liveable Communities" i Chicago. Det viser, at også i international målestok er Havørred Fyn et bæredygtigt projekt, der vinder anerkendelse.

Reception og åbent hus
Havørred Fyn fejrer sit 20-års jubilæum med reception og åbent hus den 18. november på Odense Produktionshøjskole, Elsesminde. Receptionen er for inviterede gæster, men klokken 16 åbnes dørene for alle.

Det bliver en dag i fiskeriets tegn med udstilling, filmklip og muligheden for at overvære strygningen af moderfisk i lakseriet ”Fyns Laksefisk”. Der er også mulighed for at vinde bogen ”En drøm af en fisk – en bog om havørreden”, som Havørred Fyn udgiver i forbindelse med jubilæet.

Kontakt
Landinspektør Jan Hald Kjeldsen, By- og Kulturforvaltningen, e-mail: jhk@odense.dk, telefon: 6551 2530

Få yderligere information om Havørred Fyn på http://www.seatrout.dk/.